Václav Souček: Inkluze

Wikipedie praví úvodem, že matematicky vzato představuje pojem inkluze vztah mezi množinami a charakterizuje ji zahrnutí do nějakého celku. Dalších vědních oborů se tato poznámka držet nebude, neboť by to bylo na kolosální rozměr. 

Jeden z řady „pedagogů ve výslužbě“, Josef Alois Náhlovský, těžce zkoušený živobytím komika, se dopustil otevřenosti a pravil, že inkluze implantovaná z EU do systému našeho školství - tj. do tříd s počtem kolem 25 žáků - je nereálná. Ustoupili jsme od speciálních škol na slušné úrovni pro děti s různým handicapem a zkoušíme, co vydrží onen „vztah mezi množinami“, mezi rodiči, dětmi, a pedagogy.

Z dokumentu Inkluze

Inkluze na jiné, vyšší úrovni je praktikována státem; stalo se běžným zvykem, že ministerstva si na odbornou činnost najímají asistenční agentury, na rozdíl od pedagogů slušně placené, které se následně stávají předmětem zkoumání bezpečnostních služeb a policie, viz poslední případ na ministerstvu dopravy.

Zdá se, že tentokrát došla trpělivost. Ale užuž to vypadalo, že proti tomu můžeme nesouhlasit, můžeme i protestovat, ale to je tak všechno, co se s tím … znalcům Cimrmanova díla netřeba dopovědět.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.