V kraji bude příští rok pokračovat 10 dopravních staveb. Zprůjezdněn bude celý průtah Smiřicemi

2. prosinec 2019 10:12

V zimních měsících bude v Královéhradeckém kraji trápit řidiče jen uzavírka průtahu Smiřicemi. Ostatní stavby, které měla naplánované Údržba silnic Královéhradeckého kraje, se stihly díky počasí dokončit v plánovaném termínu a řidiče tak omezovat nebudou. Část staveb je ale rozdělená do etap a tak se dělníci na jaře na některá místa zase vrátí...

V Královéhradeckém kraji bylo letos na silnicích druhých a třetích zahájeno celkem 36 staveb, za které kraj zaplatil více než miliardu korun. Příští rok se stavbaři podle plánu vratí jen na 10 míst, kde budou stavby pokračovat další etapou.

Aktuálně se pracuje už jen na průtahu Smiřicemi

Opravu silnice ve městě výrazně zkomplikoval zhoršený stav mostu přes Mlýnský potok.

Čtěte také

„Bylo nutné provést změny v projektové dokumentaci a tím pádem i změnu stavby před dokončením. Bohužel povolení této změny trvalo velmi dlouho a my jsme dostali nabytí právní moci až 26. června," popisuje problémy s opravou ředitel Údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Ve Smiřicích se tedy bude pokračovat zase na jaře, kdy musí dělníci ještě dodělat závěrečné dvě etapy.

Práce na silnici (ilustrační foto)

„Z důvodu etapizace, aby se vůbec občané Smiřic dostali do svých nemovitostí, tak předpokládáme, že nejdéle do pololetí příštího roku," říká o termínu dokončení opravy průtahu Smiřicemi Jiří Brandejs.

Se svými dopravními stavbami finišuje také město Hradec Králové

Čtěte také

„Jednou z největších investičních akcí je cyklostezka z Pouchova do Piletic a dále do Ruseka. Tam práce v podstatě finišují. A zima by měla být využita ke kolaudačnímu řízení, ale zásadní stavební práce by se měly stihnout ještě letos," říká za královéhradecký magistrát mluvčí Petr Vinklář.

Už na jaře by se tedy po nové cyklostezce měli projet první cyklisté. Další etapou bude příští rok pokračovat oprava chodníku ve Spojovací ulici ve Svobodných Dvorech.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio

Související