Druhý úsek cyklostezky, který spojí hradecké městské části Piletice a Rusek, má stát 6,8 milionů

9. červen 2019 10:19

Úsek cyklostezky, který spojí Piletice a Rusek, městské části Hradce Králové, se začne stavět v červenci. Více než 1,5 kilometru dlouhá trasa se má podle plánu vystavět během sedmi měsíců, není ovšem vyloučeno, že by se mohla dokončit do konce roku. 

Nová cyklostezka z Hradce Králové do Piletic a Ruseka by mohla být hotová do tří let

K vysokým skalám CHKO Český kras se dostanete i na in-line bruslích

Většího komfortu a bezpečnosti by se v horizontu tří let mohli dočkat cyklisté jezdící z Pouchova směrem do Piletic a Ruseka. Podél frekventované silnice by měla vést nová cyklostezka, kterou plánuje vybudovat královéhradecký magistrát. Ten pokračuje ve vyřizování potřebných formalit a se stavbou plánuje začít v roce 2017.

Stavba prvního úseku z Hradce do Piletic odstartovala v dubnu. A už do necelých tří měsíců se začne stavět úsek druhý.

„Ačkoliv je v plánu začít stavět v červenci a dle smlouvy má stavební firma na vyhotovení sedm měsíců, tak doufám, že by to bylo možné dokončit i dříve, snad ještě koncem tohoto roku,“ uvedl náměstek královéhradeckého primátora Jiří Bláha z ODS.

Druhá část cyklostezky vyjde na 6,8 milionu korun bez DPH

Cenový návrh stavby další části cyklostezky schválili zastupitelé. Vyjde na 6,8 milionu korun, což je méně, než se předpokládalo při stavbě prvního úseku. Původní odhady byly 7,2 milionu korun.

Regulované Labe u Kamenného mostu s cyklostezkou

„V rámci smlouvy o dílo bude zhotovena nejen samotná cyklostezka, ale také přechody pro chodce a samozřejmě veřejné osvětlení,“ dodal Jiří Bláha.

autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související