Trend letošních Vánoc? Návrat k tradičním receptům cukroví našich babiček
Jak si rozvrhnout pečení vánočního cukroví? S jakým druhem je nejlepší začít? A naopak, které cukroví můžeme udělat na poslední chvíli? Co se může zkazit, na co si dát pozor? Jak cukroví správně skladovat a jak dlouho vydrží připravené těsto v lednici?
Jana Pošepná a Alena Šulcová ze Střední školy gastronomie a služeb v Nocé Pace v naš radioporadně na téma: návrat k tradičním receptům našich babiček.
Čtěte také
Jak si udělat tu nejlepší vánočku?
Při zdobení cukroví použijte maximálně tři barvy
I při zdobení cukroví patří známé heslo, že méně někdy znamená více.
Čím netradičně cukroví zdobit? Novinky a různé pomůcky v cukrařině. Rady a vychytávky od zkušených kuchařek.
Patří do cukroví hodně másla a žloutků nebo raději preferujete odlehčené varianty?
A máme pro vás i recepty na nějaké netypické cukroví!
Celou radiporadnu s Janou Pošepnou a Alena Šulcovou si můžete poslechnout v naší radioporadně:
Související
-
Každá vánočka má své kouzlo. Třináctiletá Eliška Vágnerová v...
Jak má chutnat vánočka? Rozhlasový mikrofon nechyběl v Žácleři na Trutnovsku při soutěži o nejlepší vánočku pod Rýchorami. Šestý ročník přilákal do zdejší školní jí...
-
Vyzrajte na štědrovečerní dezert pomocí perníkové zmrzliny
Postrádáte na štědrovečerní tabuli originalitu? Experimentovat můžete u dezertů. Stačí vánočku nebo cukroví vyměnit za vánoční perníkovou zmrzlinu. Její přípravu zv...
-
Vanilkové rohlíčky a linecké. Vánoce se blíží, výroba cukroví jede naplno. Jaké máte nejraději?
Budoucí cukrářky novopacké školy gastronomie a služeb už ve velkém začaly vyrábět vánoční cukroví. Objednávek mají stovky a vyřídit je musí co nejrychleji.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka