Trend letošních Vánoc? Návrat k tradičním receptům cukroví našich babiček

9. prosinec 2019

Jak si rozvrhnout pečení vánočního cukroví? S jakým druhem je nejlepší začít? A naopak, které cukroví můžeme udělat na poslední chvíli? Co se může zkazit, na co si dát pozor? Jak cukroví správně skladovat a jak dlouho vydrží připravené těsto v lednici?

Jana Pošepná a Alena Šulcová ze Střední školy gastronomie a služeb v Nocé Pace v naš radioporadně na téma: návrat k tradičním receptům našich babiček.

Čtěte také

Jak si udělat tu nejlepší vánočku?

Při zdobení cukroví použijte maximálně tři barvy

I při zdobení cukroví patří známé heslo, že méně někdy znamená více.

Čím netradičně cukroví zdobit? Novinky a různé pomůcky v cukrařině. Rady a vychytávky od zkušených kuchařek.

Jana Pošepná a Alena Šulcová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Patří do cukroví hodně másla a žloutků nebo raději preferujete odlehčené varianty?

Recepty našich babiček

A máme pro vás i recepty na nějaké netypické cukroví!

Celou radiporadnu s Janou Pošepnou a Alena Šulcovou si můžete poslechnout v naší radioporadně:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.