Trend letošních Vánoc? Návrat k tradičním receptům cukroví našich babiček
Jak si rozvrhnout pečení vánočního cukroví? S jakým druhem je nejlepší začít? A naopak, které cukroví můžeme udělat na poslední chvíli? Co se může zkazit, na co si dát pozor? Jak cukroví správně skladovat a jak dlouho vydrží připravené těsto v lednici?
Jana Pošepná a Alena Šulcová ze Střední školy gastronomie a služeb v Nocé Pace v naš radioporadně na téma: návrat k tradičním receptům našich babiček.
Čtěte také
Jak si udělat tu nejlepší vánočku?
Při zdobení cukroví použijte maximálně tři barvy
I při zdobení cukroví patří známé heslo, že méně někdy znamená více.
Čím netradičně cukroví zdobit? Novinky a různé pomůcky v cukrařině. Rady a vychytávky od zkušených kuchařek.
Patří do cukroví hodně másla a žloutků nebo raději preferujete odlehčené varianty?
A máme pro vás i recepty na nějaké netypické cukroví!
Celou radiporadnu s Janou Pošepnou a Alena Šulcovou si můžete poslechnout v naší radioporadně:
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.