„Tanec bez emocí, to jsou jen kroky“, tvrdí Veronika Lálová, která už protančila svět v rytmu samby

Tentokrát hodinku "Na cestách s Petrem Voldánem" v pondělí 8. června v obvyklém čase po 18. hodině protančíme. Budeme putovat světem v rytmu jak samby, což je srdeční záležitost Veroniky Lálové, tak i jiných tanců. 

Jak také jinak, když jsme se v BAZcentru v Hradci Králové sešli s profesionální tanečnicí, lektorkou tance, úspěšnou účastnicí dvou televizních serií StarDance, ale také hispanistkou.

"Tanec bez emocí, to jsou jen kroky”, tvrdí Veronika Lálová

A budete se divit, rodačka z Hradce Králové nechodila do tanečních, i když tanec je její život. Tančila totiž už od sedmi let. To byl čas, kdy se jí líbily princezny, šatičky, třpytivý svět.

Z Malšovic do Brazílie

Nejen o prvních tanečních krůčcích jsme si ale s Veronikou Lálovou povídali. Jsme pořad "Na cestách", takže jsme brzo doputovali až do vysněné Brazílie, protože komu imponuje tento tanec a kdo miluje sambu, musí toužit po karnevalu v Riu.

Čtěte také

Veronika nejen toužila, ale pilně se v sambě zdokonalovala, až mohla tančit v karnevalovém průvodu jako "musa". Což je veliký úspěch a nemůže to jen tak každá. A co to slovo znamená? Poslechněte si v dalším pokračování talk show "Na cestách s Petrem Voldánem" a s Veronikou Lálovou.

Vy ji vlastně asi i znáte. Nikoli ovšem jako příjemnou společnici u mikrofonu nebo u přijímačů, ale jako vítězku StarDance v České televizi, když v roce 2016 vyhrála společně s hercem Zdeňkem Piškulou. Nebo z roku 2018, kdy se s olympionikem, vítězem londýnských her (2012), moderním pětibojařem Davidem Svobodou, protančili na třetí příčku.

Šaty princezen nejsou pro sambu

Je pochopitelné, že jsme při cestování s tancem kolem světa nemohli s Veronikou vynechat ani garderóbu - která, jak uslyšíte, je v tomto případě dost "sporá".

Ostatně, "nablýskané" fotografie vidíte na webu pořadu "Na cestách" ČRo Hradec Králové. Uslyšíte ale také, co je v karnevalovém reji v Riu "baterie", jak úspěšná tanečnice reagovala na tabuli čokolády (s tanečním párem na obalu) z mého cestovatelského toulavého kufříku nebo se dozvíte, jestli protančila už i střevíce.

Vždyť "tanec bez emocí, to jsou jen kroky", tvrdí Veronika Lálová. U ní o emoce opravdu nouze není.

Samba je Rio, valčík Vídeň, za čardášem nejlépe do Budapešti

V pondělí 8. června, tradičně po 18. hodině, budeme ale "Na cestách" nejen za sambou v Brazílii.

Čtěte také

S Veronikou Lálovou jsme se vydali i do Španělska, navštívíme Srí Lanku, a také si připomeneme další tance - valčík, tango, "čaču" (což není jen tanec, jak vám prozradím) a další.

Veronika totiž chystá společně s ČT Ostrava zajímavý projekt "Cesta za tancem", ve kterém by měla s televizním štábem putovat po zemích, odkud některé tance jsou.

Ale bude toho v našem povídáni mnohem víc - uslyšíte třeba také o tom, proč má tanečnice kurz sebeobrany a kde by se jí skoro hodil. Ale víc už prozrazovat z pohodové a tance plné hodinky s Veronikou Lálovou nechci.

StarDance 2016 - Veronika Lálová se Zdeňkem Piškulou

Poslechněte si nás jako obvykle po 18. hodině na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové nebo Českého rozhlasu Pardubice, případně si nás nalaďte na internetu či z audio archivu na webových stránkách. S Veronikou se na vás těšíme "Na cestách".

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související