Špagety trochu jinak! Zkuste je spolu s treskou. Spojení, které nadchne příznivce italské kuchyně
Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. Kromě balíčku těstovin navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších surovin. Možná i naopak. A ty netradiční kombinace jsou často nejlepší!
- 400 g tresky
- olivový olej
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 konzerva drcených rajčat
- 2 hrsti špenátu čerstvého
- hrst čerstvé bazalky
- cherry rajčata
- sůl
- pepř
Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými.
Když se řekne těstoviny, mnoho z vás první napadne červená omáčka. Základ z rajčat je ve spojení s pastou asi nejobvyklejší. Hned poté přijde na řadu omáčka bílá. Krémová konzistence se základem ze smetany, jogurtu nebo čerstvého sýra, doplněná velkou porcí sýra.
Zkuste dnes špagety s treskou
Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin).
Postup:
Na oleji osmahněte cibuli, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a na kousky pokrájený celer, osmahněte, přidejte rajčata, špenát a duste 15 minut.
Špagety uvařte dle návodu.
Na závěr omáčku dochuťte solí, přidejte bazalku a smíchejte s uvařenými špagetami.
Filety tresky z obou stran osolte a opepřete a narychlo opečte v pánvi dozlatova. Cherry rajčata překrojte na poloviny a opatrně vmíchejte do těstovin a servírujte s filety, posypané lístky bazalky.
V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové, kukuřičné nebo rýžové.
Dobrou chuť!
Související
-
Krémové těstoviny s mandlemi, žampióny a kuřecím plátkem. Italský kulinářský pozdrav na našem talíři
Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. A kromě balíčku těstovin nepotřebujete mnoho dalších surovin.
-
Jednoduchý recept na těstoviny s pistáciovým pestem a kuřecím masem. Spokojenost všech je zaručena
Možná i vy si občas dáte těstoviny. Zapomeňte ale na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si tentokrát připravit těstoviny s pistáciovým pestem a kuřecím masem.
-
Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou. Pokud milujete zelenou barvu, budete doslova nadšeni
Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. Kromě balíčku těstovin nepotřebujete mnoho dalších surovin.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.