Špagety trochu jinak! Zkuste je spolu s treskou. Spojení, které nadchne příznivce italské kuchyně

Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. Kromě balíčku těstovin navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších surovin. Možná i naopak. A ty netradiční kombinace jsou často nejlepší!

Ingredience
  • 400 g tresky
  • olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 2 hrsti špenátu čerstvého
  • hrst čerstvé bazalky
  • cherry rajčata
  • sůl
  • pepř

Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými.

Když se řekne těstoviny, mnoho z vás první napadne červená omáčka. Základ z rajčat je ve spojení s pastou asi nejobvyklejší. Hned poté přijde na řadu omáčka bílá. Krémová konzistence se základem ze smetany, jogurtu nebo čerstvého sýra, doplněná velkou porcí sýra.

Zkuste dnes špagety s treskou

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin).

Postup:
Na oleji osmahněte cibuli, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a na kousky pokrájený celer, osmahněte, přidejte rajčata, špenát a duste 15 minut.
Špagety uvařte dle návodu.
Na závěr omáčku dochuťte solí, přidejte bazalku a smíchejte s uvařenými špagetami.
Filety tresky z obou stran osolte a opepřete a narychlo opečte v pánvi dozlatova. Cherry rajčata překrojte na poloviny a opatrně vmíchejte do těstovin a servírujte s filety, posypané lístky bazalky.

V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové, kukuřičné nebo rýžové.

Dobrou chuť!

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?