Šedivé vlasy lidem sluší. Pokud máte svůj styl a umíte je nosit, tak jsou sexy a naprosto excelentní

18. říjen 2022

Radioporadna o šedivých vlasech. Proč vlastně vlasy šediví? Máme je vytrhávat a mýt v octové vodě? Je pravda, že, když jeden šedivý vlas vytrhneme, narostou nám další dva? Nosí šedivé vlasy jen sebevědomí a vyrovnaní lidé nebo se stříbrné vlasy stávají trendem, kterému není potřeba se nijak bránit? Jak umět nosit šediny?

Vlasová specialistka Petra Korelová Koppová hovoří v naší radioporadně na téma: šedivé vlasy.

Jsou šediny sexy?
Já si myslím, že se to tvrdí zejména u mužů. U dám už je to méně, ale pokud je dáma umí nosit, tak je to naprosto excelentní.

Šedé vlasy také vypovídají o lidské moudrosti. Protože člověk, který už má nějaký ten šedivý vlas, většinou už mívá něco za sebou.
Moudrost podle mne s šedivými vlasy nesouvisí, protože bohužel bílé nebo šedivé vlasy už mohou mít i děti a není to porucha pigmentu. A proč vlasy šediví, je to dáno genetikou a dále samozřejmě stresem, životním stylem a vším, co se kolem nás děje. Stres vede k tomu, že nám vlasy zešediví, ale zároveň mohou i vypadat.

Bílý vlas je už bez pigmentu a většinou bývá sušší, tužší a takový trčavější. Já vždy říkám, že na sebe upozorňuje, haló, jsem tady.
Petra Korelová Koppová, vlasová specialistka

Je to tedy podle vás otázka sebevědomí, pokud si člověk nechá šediny na hlavě a nezačne je přebarvovat?
Nemyslím, že je to otázka sebevědomí. Jde spíše o otázku stylu, který si daná dáma zvolí. Pokud zvolí nosit bílé vlasy, což se stalo v posledních řekněme dvou letech velkým hitem, tak třeba zjistí, že jí bílé vlasy vlastně sluší. Nebo by se potom z toho mohla stát i taková jistá pohodlnost, už si vlasy nebarvit.

Čtěte také

Říká se, že pokud si vytrhneme jeden šedivý vlas, tak nám hned vyrostou další dva. Je to pravda?
To je krásná pověra, která se mi zatím neosvědčila. Ale možná ti, co chtějí mít vlasy bílé, by to mohli vyzkoušet.

A vytrhávat tedy šedivé vlasy nebo nechávat?
Já osobně tvrdím, že určitě nechávat. Protože bílé vlasy nám nejčastěji rostou v přední části hlavy, a když si je budeme vytrhávat, tak nám tam budou narůstat nové, krátké, trčící, které budou neupravitelné. Takže já bych rozhodně šedivé vlasy nechávala.

Mnohé ženy si ovšem přeci jen vlasy barví. Co ale potom, když si chtějí nechat šediny? Jak zvládnout s grácií onen přechod z barvy do šedin?
To je opravdu velmi těžké období. Obzvláště pokud jsou vlasy ve vysokém procentu už bílé u kořínků a barvíte si je na tmavý odstín. To znamená, když si černovlásky a hnědovlásky chtějí potom nechat odrůst bílé vlasy, je to hodně složité, protože je tam opravdu velký kontrast mezi tím přechodem.

Čtěte také

Já osobně dělám to, že v té tmavší barvě udělám pár melírů do bílých vlasů a ono se to hezky prolne. Potom úplně krásně přejdete na bílé vlasy. Potom nemusíme v tomto přechodném období nosit kulicha.

Mohou tedy šediny vypadat přirozeně a pěkně, i když s nimi nebudeme nic dělat?
Můžou vypadat naprosto excelentně, ale nositelka musí hodně přizpůsobit svoji image, pokud přejde z barvených vlasů na bílé. Určitě vám doporučí vizážistka nebo kosmetička trošku výraznější make up, abyste vypadali šmrncovně a nezestárli v bílých vlasech. A stejně tak i oblékání, musíte mít prostě k bílým vlasům svůj styl. Bílý vlas je už bez pigmentu a většinou je sušší, tužší a takový trčavější. Já vždy říkám, že na sebe upozorňuje, haló, jsem tady.

Petra Korelová Koppová a Pavla Kindernayová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celou radioporadnu o šedinách s vlasovou specialistkou Petrou Korelovou Koppovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související