Přirozenost vládne módním účesům. Tvar obličeje i konfigurace postavy určují délku ženských vlasů

11. září 2020

Uznávaná odbornice na poradenství a diagnózu vlasů i vlasové pokožky Petra Korelová Koppová v naší radioporadně z rozhlasové kavárny na téma: rady a novinky v péči o vlasy.

Pomocí důkladného a hloubkového ošetření dokážete ovlivnit všechny nežádoucí projevy, například malý objem, krepatost, maštění pokožky, nebo problémy s lupy a vypadáváním vlasů.

Čtěte také

Zdravá vlasová pokožka je optimální pro růst krásných, silných a zdravých vlasů. Ani jemné a přirozené šupinky nemusí znamenat žádný problém.

Citlivá vlasová pokožka je na povrchu viditelně zarudlá. Čím více je zarudnutí patrné, tím více je pokožka podrážděná. Suché lupy viditelné na vlasové pokožce představují vrstvy kožní rohovky různých velikostí. Mohou být jemné a jednoduše odpadávat.

Mastné lupy jsou také viditelné na vlasové pokožce. Na rozdíl od suchých jsou ale tlustší, lesklé a lepkavé.

Mastná vlasová pokožka se leskne v důsledku nadměrné produkce kožního mazu.

Čtěte také

Tento jev lze snadno vidět pouhým okem, ale kamera pomáhá kadeřníkovi vysvětlit problém zákaznici a nabídnout vhodná řešení.

Nadměrné vypadávání vlasů u mužů může vést až k úplné plešatosti, která se začíná projevovat na spáncích a čele a postupuje na temeno. U žen se nadměrné vypadávání vlasů objevuje méně často.

Celou radioporadnu s Petrou Korelovou Koppovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související