Řidiči se v Jičíně dočkají nově opravených silnic, jenže s tím souvisí i další omezení a komplikace

18. srpen 2022 08:33

Silničáři v Jičíně dokončují opravy některých silnic a zároveň plánují další práce. V těchto dnech se chýlí ke konci stavební činnost v Konecchlumského ulici. Co ještě zbývá dokončit? Město i kraj chtějí opravy stihnout do konce podzimu. Aktuální informace zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Úsek od kruhového objezdu u Šibeňáku až po křižovatku s ulicí Průmyslovou dostal nový asfaltový povrch a opraveny tady byly také chodníky včetně doplnění parkovacích zálivů.

Čtěte také

A právě ono dobudování chodníků bylo podle radnice podstatné, protože v některých místech chyběly úplně.

Momentálně tedy pokračují dodělávky chodníků a obrubníků, práce kolem zeleně a následovat bude kompletní úklid, aby 680 metrů dlouhý opravovaný úsek mohl být opět plně průjezdný.

Celkové náklady se vyšplhaly přes 16 milionů korun, přestože původní rozpočet byl poloviční. Za oním zdražením stojí zejména zvýšení cen materiálů i prací a také některé práce navíc.

Mluvili jsme i o dalších opravách. Na co se tedy řidiči mají v Jičíně připravit? Jaká dopravní omezení přijdou?

Čtěte také

Už nyní musí řidiči například objíždět Seifertovu ulici, která je uzavřena a pracuje se tam na inženýrských sítích. Komplikace jsou a ještě pravděpodobně dlouho budou na Novém Městě, konkrétně v ulicích Karla Vika a Hofmanova. Tam momentálně pracuje vodohospodářská společnost, jejíž pracovníci instalují přeložku vodovodu.

Až veškeré práce na sítích skončí, tak potom začne město v lokalitě s opravou chodníků, povrchů a také například s doplněním zeleně.

Kromě omezení na silnicích nejsou zcela průchodné i některé chodníky. Konkrétně třeba u Základní školy Husova. Proč?

Čtěte také

Na této budově totiž pracují stavbaři a to konkrétně u ulic Husova a Fügnerova. Škola je obestavěna lešením, celý objekt je zakrytý plachtami. Kvůli pracím na fasádě je částečně omezen prostor v Husově ulici včetně chodníku. Chodci by se tedy měli spíše pohybovat po druhé straně komunikace.

Práce zde totiž mají trvat stavební firmě do října, budou tedy pokračovat i za provozu školy, po zahájení školního roku. Místo by potom mělo být bez omezení průchozí.

Spustit audio

Související