S počátkem léta přibývá také oprav silnic. Kde všude se o prázdninách řidiči v kraji zdrží?

20. červen 2022 09:44

Blíží se prázdniny a lidé míří na dovolené i tady po Královéhradeckém kraji, například do turisticky oblíbených Krkonoš. Po cestě ale řidiči musejí počítat s omezeními nebo uzavírkami na silnicích kvůli stavebním úpravám. A právě to, kde se lidé na svých cestách v létě zdrží, zjišťoval reportér Jakub Vik.

Pokud tedy lidé pojedou právě například do Krkonoš, kde po cestě naberou zpoždění?

Při cestování do Krkonoš se lidé zdrží hned na více místech. Tím hlavním je tah z Trutnova do Pece pod Sněžkou, kde stavbaři už teď opravují takzvané polské mosty přes řeku Úpu. A bude jim to trvat přibližně do konce října. Jezdí se tam střídavě po provizorních mostech, dopravu řídí semafory a pracovníci stavby.

Čtěte také

Řidiči tady musí počítat při zvýšeném provozu i s několikaminutovým zpožděním.

A podobně zkomplikuje řidičům cestu oprava silnice u Hertvíkovic z Vrchlabí do Trutnova. Tady se bude také jezdit kyvadlově po provizorní silnici.

S úplnou uzavírkou je potom třeba počítat v Prkenném Dolu při cestě z Trutnova do Žacléře, místo je nutné objet přes Bernartice.

Přímo v centru Trutnova, v Pražské ulici, také pokračuje a až do prosince bude pokračovat stavba kruhového objezdu.

Jak je to na dalších silničních tazích v kraji?

Čtěte také

V červenci začne oprava hlavní silnice z Hradce Králové do Trutnova a Dvora Králové nad Labem v Choustníkově Hradišti. Tam by se mělo jezdit podle semaforů.

Úplná uzavírka pak čeká řidiče mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem, kde by měli stavbaři opravovat vozovku až do konce srpna.

Po objížďkách také budou muset jezdit řidiči, kteří pojedou z Jaroměře do Nového Města nad Metují. A to až do podzimu.

Co lidé, kteří chtějí cestovat vlakem, třeba právě proto, aby se vyhnuli kolonám? Musejí i oni počítat s nějakými opravami a výlukami?

Čtěte také

Ti by měli být letos v létě šťastnější, protože cestování po železnici tady v Královéhradeckém kraji by mělo být téměř bez omezení. Stavební úpravy plánuje Správa železnic například na trasách z Týniště nad Orlicí do Borohrádku a z Týniště nad Orlicí do Častolovic a do Solnice. Tam by měly vlaky v průběhu prázdnin nahradit autobusy.

Naopak v polovině července se vlaky opět rozjedou na trase mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, kde od března, kvůli výstavbě druhé koleje, jezdila náhradní autobusová doprava.

autoři: Jakub Vik , baj
Spustit audio

Související