Přemysl Král se po operaci pustil do úspěšného boje s ochrnutím dolní poloviny těla a znovu sportuje

2. červen 2024

V dnešních Neobyčejných příbězích obyčejných lidí vám představíme Přemysla Krále. Když se před několika měsíci rozhodl pro operaci vyhřezlé ploténky, netušil, že po probuzení z narkózy nepřijde úleva, ale šok. S ochrnutím dolní poloviny těla se ale nehodlal smířit a tak se i přes malou naději, kterou mu dávali lékaři, pustil do intenzívní rehabilitace. 

Příběh mladého projektanta a sportovce pro vás natočila redaktorka Jiřina Šmídová.

Trénínky v pardubickém bazénu jsou pro 38letého Přemysla Krále přípravou na triatlon. Na tom by asi nebylo nic divného.

Čtěte také

Jenže Přemek ještě před rokem podle lékařů neměl šanci chodit, natož sportovat. Teď se chystá na závod, který za 10 let vynechal jen jednou - když ležel na jednotce intenzívní péče.

Příběh tohoto mladého muže, otce malé dcery, manžela a šéfa prosperující firmy, je příběhem obrovské vůle, naděje a motivace.

Přemysl se rozhodl bojovat a nastoupil na rehabilitaci do Lázní Bělohrad, kde byly velmi brzy vidět pokroky. Vzpomíná si s jakými pocity sem poprvé přijížděl. Z jeho vypravění je cítit velký optimismus. A tak ho vnímal i zdejší personál.

Silná motivaci v rodině i v práci

Sedíme spolu nyní v jeho projekční kancelaři v centru Pardubic, kde ještě před dvěma lety pracovalo 8 lidí.

Čtěte také

Někteří si ale během jeho nemoci našli jinou práci a on kromě zdravotních potíží musel řešit i komplikovanou situaci ateliéru.

Po několika měsících intentivního úsilí se Přemysl vrátil ke své práci, zvládá běžný život a letos už triatlonový závod nechce vynechat. A tak k rehabilitacím přidal i pravidelný trénink v posilovně, i když i ten vypadá jinak než před časem.

Celý příběh Přemysla Krále, který pro vás zaznamenala redaktorka Jiřina Šmídová, si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

(Další díl nového projektu Českého rozhlasu Hradec Králové s názvem: Neobyčejné příběhy obyčejných lidí)

autoři: Jana Šmídová , baj
Spustit audio

Související