Policie v kraji se o prázdninách víc zaměří na kontroly rychlosti a celkově bezpečnost na silnicích

4. červenec 2021 09:00

Královéhradečtí policisté svou pozornost během letních prázdnin více zaměří na bezpečnost na silnicích. Při hezkém počasí se mohou objevit například i u vody. Co budou policisté dále kontrolovat zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

Například u zmiňovaných kontrol u vodních ploch se policisté zaměří například na to, zda lidé, kteří zrovna vykonávají nějaký vodní sport, mají všechny potřebné doklady a zároveň jestli jsou střízliví.

Také se policisté na Královéhradecku zaměří na návštěvnicky oblíbené lokality, jako jsou třeba kempy nebo jiné rekreační oblasti a to z toho důvodu, že by tam mohli být zloději.

Už bylo zmíněno, že se policisté během letních prázdnin více zaměří na bezpečnost na silnicích. O co konkrétně jde?

Dopravní policisté se budou více soustředit na to, zda řidiči nepřekračují maximální povolenou rychlost a jestli se řádně věnují řízení.

Čtěte také

Také budou kontrolovat, jestli řidiči nejsou pod vlivem alkoholu nebo drog. Policisté pak budou na silnice vyrážet jak v klasických policejních vozech, tak ale i v autech, u kterých není na první pohled jasné, že se jedná o policisty.

Zároveň budou také vyjíždět o letních prázdninách více na motorkách, protože právě motocyklem se policisté dostanou mnohem rychleji na místa, kam je pro auta problematické zajet.

S kým během letních prázdnin královéhradečtí policisté spolupracují?

Policejní hlídky jsou o prádzninách každoročně v kontaktu například s horskou službou, potom s pracovníky chráněných krajinných oblastí a nebo se strážci národních parků.

Také v příhraničních oblastech spolupracují s polskou policií, kdy mají společné hlídky a na nich ve vybraných lokalitách slouží střídavě na jedné či druhé straně státní hranice.

Spustit audio

Související