Strážníci mají problém s parkováním řidičů. Auta u hradeckého koupaliště Flošna stojí na cyklostezce

2. červenec 2021 08:51

Během prázdnin se strážníci v Hradci Králové více zaměří na správné parkování u rybníků a nebo koupališť. Městská policie totiž neustále řeší, že řidiči zastavují svá vozidla všude, kde je to možné. 

Čtěte také

Problém už zaznamenali třeba u hradeckého koupaliště Flošna.
„Kde nám lidé parkují na cyklostezce," říká mluvčí hradecké městské policie Eva Kněžourová.

Řidiči tak ohrožují například cyklisty, kteří tudy projíždějí.
„Samozřejmě se snaží parkovat ve stínu, a právě cyklostezka leží ve stínu. Ovšem právě tato její část je velmi frekventovaná. Řidiči se nesprávným parkováním dopouštějí přestupku a musí se to potom řešit buď botičkou nebo pokutou."

Čtěte také

To, že lidé parkují u hradecké Flošny na cyklostezce si všímá i vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.
„Návštěvníci, kteří byli v tom místě zaparkovaní, tak odjeli, ale okamžitě, během 20 minut, tak parkovali další. Takže je zapotřebí na to dávat pozor, je to tam označené jako stezka pro cyklisty a tam se samozřejmě parkovat nesmí. Musí být lidé opatrní."

Zároveň doplňuje, že budou pracovníci koupaliště upozorňovat návštěvníky, aby svá auta nenechávali stát na místech, kde to není dovolené.
„Přemýšlíme i o tom, že tady vyvěsíme cedule s informacemi, že nebezpečí botiček tu hrozí. Aby se lidem návštěva koupaliště zbytečně neprodražila. To by nás mrzelo."

Čtěte také

Potíže s parkováním nejsou jen u hradecké Flošny, ale podle města se řeší napříč celým Hradcem Králové. V částech, kde je zavedené placené parkování, není tento problém až tak velký. Situace je horší například u sídlišť.

„Nebo u jiných lokalit, kde mohou být auta bez poplatku dlouhodobě zaparkována. Tam kolikrát řidiči nechávají automobily stát bez toho, aniž by s nimi odjížděli. Samozřejmě se tam objevují zaparkované také v současnosti populární karavany nebo firemní dodávky," říká náměstek primátora Hradce Králové Pavel Marek za hnutí ANO.

A doplňuje, že problém s parkováním mohou vyřešit velké parkovací domy. Jeden takový s několika sty parkovacími místy by měl v nejbližší době začít růst na Slezském Předměstí naproti poliklinice. V současné době také město pracuje na odtahování autovraků, také tím se uvolní desítky dalších parkovacích míst.

Spustit audio

Související