Regulace doby parkování v Nové Pace. Instalují se dopravní značky s časovým omezením

27. březen 2018 09:10

Bezohlední řidiči, často i zaměstanci firem nechávají v centru Nové Paky stát auta hodiny denně. Přestože místa jsou určena pro zákazníky blízkých obchodů nebo pro ty, kteří si potřebují zařídit potřebné věci. Vedení města zaznamenalo několik stížností obyvatel. Situaci už řeší i policisté a město na problematických místech instaluje dopravní značky s časovým omezením. 

Drogerie, pošta, lékárna a další obchody. Podél silnice stojí jedno auto vedle druhého. Spousta z nich je tu celý den. Tak to nyní vypadá v Komenského ulici. Lidé si stěžují na radnici. Že tu nemají kde zaparkovat, když si chtějí ve městě vyřídit potřebné věci nebo nakoupit. Radní se proto obrátili na policii.

„Která nám tam udělala kontrolu a rozdala pár takových těch předvolaček. A řeší to s těmi lidmi buď domluvou, nebo nevím jestli tam padla nějaká malá pokuta. Ale spíš je to tak, že si tu situaci teď policie monitoruje," říká novopacký místostarosta Pavel Bouchner ze sdružení Sportovci pro Novou Paku.

Parkování (ilustrační foto)

Policie bude tuto ulici intenzivně kontrolovat po dobu dvou měsíců.

„A po dvou měsících máme zase silniční výbor, kde bychom si to vyhodnotili. Jaký stav v té ulice je," doplňuje Pavel Bouchner.

Další stížnost byla na celodenně obsazená parkovací místa u obchodu s potravinami poblíž kruhového objezdu na hlavním dopravním tahu. Auta tam nechávali někteří zaměstnaci z blízké firmy. A blokovali tak místa zákazníkům. Radní tam proto nechali umístit značku, která časově omezuje parkování.

„Opravdu tam byla ta místa zastavěna od rána až do večera, protože tam chodí ti lidé třeba na dvanáctihodinové směny. Takže klidně od 6:00 do 18:00 tam ta auta stála," říká Pavel Bouchner. I toto místo bude nyní pod zvýšeným dohledem policistů.

Problémy s parkováním?

Podle novopadckého starosty Josefa Cogana ze sdržení Starostové a nezávislí, míst, kde řidiči odstavují svá auta na celý den a blokují tak prostor, přibívá. A je potřeba zasáhnout: „Ti lidé jsou převážně líní. Chtějí si zastavit co nejblíž co to jde. Tak se prostě musí malinko vytěsňovat. Měli jsme takový problém třeba i se studenty, kteří parkovali bezprostředně u školy. Přičemž třeba parkoviště u zimního i letního stadionu jsou zcela k dispozici."

Radní se proto obrátili na vedení školy. Studenti tak dnes už parkují na nedalekém parkovišti a v ulici Bulharská už není problém zaparkovat.

O zpoplatnění parkovacích míst město neuvažuje.

Spustit audio

Související