Nové zážitky a zkušenosti můžete získat i v seniorském věku. Se spolkem Hurá na výlet!

8. květen 2019

Tomáš Martinek ze spolku Hurá na výlet! byl hostem naší radioporadny na téma: volnočasové aktivity pro seniory 65let+ a osoby ZTP – výlety a kulturní akce spojené s informačně osvětovou činností. 

Výlety a kulturní akce pro seniory, které podporují aktivní stárnutí, napomáhají mezigenerační spolupráci dobrovolníků v seniorském a produktivním či studentském věku. Projekt přináší spojení aktivního způsobu trávení volného času seniorů s informační osvětou, v rámci které jsou senioři vybaveni důležitými informacemi, jak řešit tíživé životní situace.

Spolek Hurá na Výlet! je nezisková organizace, která vznikla v roce 2014 a od roku 2015 realizuje volnočasové aktivity pro seniory 65let+ a osoby ZTP – výlety a kulturní akce spojené s informačně osvětovou činností.

Výlety respektují možnosti, omezení a specifické potřeby těchto osob. Proto jsou koncipovány jako jednodenní, snadno zvládnutelné, bezpečné, finančně dostupné a přitom zajímavé.

Akce jsou zajišťovány vždy se zdravotnickým dohledem, osobní asistencí, průvodcem a živým hudebním doprovodem.

Víte co jsou to „navolávky“? Podvody páchané na seniorech!

Telefon, senior

Bc. por. Jakub Vintera z Policie České republiky v Náchodě v naší radioporadně na téma: víte co jsou to „navolávky“? Podvody páchané na seniorech.

Vše organizuje kolektiv mladých lidí, a to způsobem a za cenu dostupnou seniorům a osobám ZTP.

Motivem pro činnost spolku je snaha o zlepšení kvality života osob starších 65 let a osob se ZTP.

Jedním z dalších motivů pro vznik spolku Hurá na Výlet bylo i zjištění značné míry zneužívání seniorů na předváděcích akcích.

Patronkou spolku se proto stala režisérka Silvie Dymáková, autorka dokumentu „Šmejdi“, který zachycuje podvodné praktiky obchodníků.

Tomáš Martinek ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Značná účast seniorů na předváděcích akcích vypovídá mimo jiné o potřebě seniorů se sdružovat a aktivněji trávit svůj volný čas.

Čtěte takéHurá na výlet!

Spolek ve své činnosti navazuje mimo jiné na výzkumy a zjištění prokazující míru násilí na seniorech, jejich zneužívání, zadluženost a množství exekučních řízení proti těmto osobám. Naší misí je pomáhat seniorům bavit se, nalézat kamarády, být ve společnosti, držet se v kondici a poznávat nová místa.

Hurá výlety zahrnují dopravu, vstupy, oběd, služby průvodce, zdravotníka a osobních asistentů.

Celou radioporadnu s Tomášem Martinkem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související