Rádi tvoříte něco nového i v požehnaném věku? Výtvarné dílny pro seniory pořádá náchodská galerie

9. duben 2019

Výtvarné dílny pro seniory v Galerii výtvarného umění v Náchodě se konají každý druhý čtvrtek v měsíci. Hned ta první měla velký úspěch.

Máte rádi výtvarné umění a ve volných chvílích třeba i trochu tvoříte? Pak by se vám mohl líbit nový projekt Galerie výtvarného umění v Náchodě. Výtvarné dílny pro seniory se v zámecké jízdárně - sídle galerie - konají každý druhý čtvrtek v měsíci od 15 hodin. Co vás čeká? Prohlídky aktuálních výstav s kurátory a na ně navazující tvořivé činnosti.

Tématem první dílny byly Vrásky a trhliny, rýhy a pukliny a inspirací výstava expresivní strukturální abstrakce hvězd českého informelu.

Je radost, dívat se na krásný obraz. Ale ještě radostnější je, namalovat si svůj

Výtvarnice a lektorka Dana Činčarová se svým obrazem

Krédem Dany Činčarové, výtvarnice a lektorky, která vede kurzy relaxačního malování, jsou slova: radost je se na obraz dívat, ale radostnější je ho malovat. Také ve Vile Čerych v České Skalici se pravidelně scházejí lidé, kteří chtějí malovat. Přijít může kdokoliv, bez rozdílu věku i nadání. A nikdo neodejde zklamaný. 

Inspirací pro vlastní tvůrčí činnost se účastníkům výtvarné dílny pod vedením lektorky Veroniky Mesnerové staly struktury neživých materiálů, z nichž si vytvořili matrice pro výsledné grafické otisky.

S jakou chutí a odvahou se účastníci prvního výtvarného setkání pustili do práce se přesvědčila redaktorka Romana Pacáková.

A kdo chce, může se ve čtvrtek 11. dubna také přidat. Dílna bude mít téma Na jedné lodi.

Rezervace:
Místo v rámci Výtvarné dílny pro seniory si můžete rezervovat e-mailem na: info@gvun.cz nebo telefonicky na: 606 647 216.

Všichni zájemci se mohou těšit na komentovanou prohlídku s kurátorem retrospektivní výstavy ruského malířství 18.-20. století. A pak vás čeká dobrodružné cestování s lodním deníkem po výtvarně vzdělávacích zastávkách.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.