Pikantní mexická polévka, kterou uvaříte raz dva. Tenhle zázrak vám vynahradí celý vydatný oběd

Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd. Nakonec i naše babičky a prababičky dobře věděly - že „polévka je grunt". Je to totiž pravda - dobrá polévka je prostě základ!

V průběhu let se změnily názory odborníků na spoustu potravin. Některé dříve doporučované jsou dnes diskutabilní a naopak. S vědeckým výzkumem se také zpřesnily hodnoty zastoupení vitamínů a minerálů v různých potravinách.

Ovšem jedním z mála jídel, které dříve i dnes vévodí zdravému jídelníčku, zůstávají polévky.

Suroviny:
200 g mletého masa , 2 cibule, 1 plechovka fazolí, 2 plechovky loupaných krájených rajčat,1 zelená paprika, česnek, 750 ml zeleninového vývaru, smetanový sýr Philadelphia, kayenský pepř, 1 svazek jemně nakrájené petrželky

Postup:
Na rozpálené pánvičce pozvolna na oleji opečte mleté maso s drobně pokrájenou cibulkou a ochuťte solí a kayenským pepřem. Postupně přidejte pokrájenou papriku, česnek, propláchnuté fazole bez nálevu, loupaná rajčata a zeleninový vývar. Pozvolna vařte přibližně 10 minut.
Jednu polovinu sýru Philadelphia postupně vmíchejte do polévky, až se zcela rozpustí.
Dochuťte podle vlastní chuti kayenským pepřem, případně špetkou soli. Podávejte s kopečkem sýra Philadelphia, čerstvou petrželkou a pokrájenou bagetou.

Pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete si do polévky ještě přidat feferonku nakrájenou na nudličky.

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka