Špagety - oblíbené jídlo dětí. Nejlépe s kečupem. Zkuste je trochu jinak. S hráškovým pestem!
Zkuste svým potomkům připravit něco trochu nečekaného, jiného a barevně netradičního. Uvidíte, že jim budou i tak chutnat!
Italské těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu - to jsou špagety - italské národní jídlo.
Jsou běžně k dostání v prodejnách potravin, kde se prodávají v baleních o váze přibližně 500 g. Připravují se vařením v osolené vodě, doba varu se pohybuje od 5 až 10 minut v závislosti na druhu.
Suroviny: špagety, 250g zeleného hrášku, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, šťáva z poloviny citrónu, sůl, mletý pepř, 60 g tvrdého sýra
Postup: Hrášek (nejlépe čerstvý) uvaříme v malém množství vody, scedíme a rozmixujeme na kaši ponorným mixérem.
Osolíme, okořeníme, přidáme olej, utřený česnek, a citrónovou šťávu.
Sýr nastrouháme najemno a větší část vmícháme do pesta.
Trochu si necháme na posypání.
Špagety uvaříme podle návodu. Scedíme a ve velké míse smícháme s pestem.
Před podáváním pokapeme olivovým olejem a posypeme sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka