Netradiční předkrmy a vánoční tabule. Všichni nemusí mít rybí polévku, kapra a bramborový salát
Šéfkuchař Jaroslav Runštuk v naší radioporadně. Tentokrát na téma: rybí polévka, kapr a bramborový salát. Netradiční předkrmy a vánoční tabule u sousedů v Polsku.
Přestože během roku máte určitě víc příležitostí usednout ke krásně prostřenému stolu, vánoční tabule by měla být výjimečná.
Na štědrovečerní večeři se u stolu schází celá rodina, často i široké příbuzenstvo nebo přátelé.
Je to jeden z nejslavnostnějších okamžiků v roce a všichni chceme, aby byl i nezapomenutelný. Vždyť v ten okamžik vrcholí několikatýdenní přípravy, které zahrnovaly velký úklid, pečení cukroví i nákup dárků.
Při dekorování stolu platí jednoduché pravidlo - prostřete stůl podle svého vkusu, ale nezapomeňte, že méně je často více. Pro vánoční tabuli je vhodná vždy červená, stříbrná nebo zlatá barva. Těmi nemůžete nic pokazit.
Celou radioporadnu s Jaroslavem Runštukem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:
Související
-
Kvůli svatomartinskému menu nemusíte do restaurace. Husí prsa na víně lehce zvládnete i doma
11. listopad. Co by to bylo za svátek svatého Martina, kdyby se musel obejít bez dobrého jídla? Kvůli svatomartinskému menu však nemusíte chodit do restaurace.
-
Nedám dopustit na českou kuchyni. Naše národní jídlo, vepřo, knedlo, zelo, po tom svět šílí
Co rád jí držitel nejvyšších kulinářských ocenění, řádu svatého Ambrože a kříže svatého Vavřince, mistr kuchař Jaroslav Runštuk?
-
Začíná sezóna nakládání krouhaného zelí. To je zdrojem vitamínů i gurmánských zážitků
Sucho letošního léta se odrazilo na úrodě zelí v Královéhradeckém kraji. Sklizeň už někde začala a své služby spouští také krouhárny zelí. Zemědělci ale hlásí nižší výnosy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka