Netradiční předkrmy a vánoční tabule. Všichni nemusí mít rybí polévku, kapra a bramborový salát

20. prosinec 2018

Šéfkuchař Jaroslav Runštuk v naší radioporadně. Tentokrát na téma: rybí polévka, kapr a bramborový salát. Netradiční předkrmy a vánoční tabule u sousedů v Polsku.

Přestože během roku máte určitě víc příležitostí usednout ke krásně prostřenému stolu, vánoční tabule by měla být výjimečná.

Na štědrovečerní večeři se u stolu schází celá rodina, často i široké příbuzenstvo nebo přátelé.

Slavnostně prostřený stůl (ilustrační foto)

Je to jeden z nejslavnostnějších okamžiků v roce a všichni chceme, aby byl i nezapomenutelný. Vždyť v ten okamžik vrcholí několikatýdenní přípravy, které zahrnovaly velký úklid, pečení cukroví i nákup dárků.

Při dekorování stolu platí jednoduché pravidlo - prostřete stůl podle svého vkusu, ale nezapomeňte, že méně je často více. Pro vánoční tabuli je vhodná vždy červená, stříbrná nebo zlatá barva. Těmi nemůžete nic pokazit.

Celou radioporadnu s Jaroslavem Runštukem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související