Netradiční předkrmy a vánoční tabule. Všichni nemusí mít rybí polévku, kapra a bramborový salát
Šéfkuchař Jaroslav Runštuk v naší radioporadně. Tentokrát na téma: rybí polévka, kapr a bramborový salát. Netradiční předkrmy a vánoční tabule u sousedů v Polsku.
Přestože během roku máte určitě víc příležitostí usednout ke krásně prostřenému stolu, vánoční tabule by měla být výjimečná.
Na štědrovečerní večeři se u stolu schází celá rodina, často i široké příbuzenstvo nebo přátelé.
Je to jeden z nejslavnostnějších okamžiků v roce a všichni chceme, aby byl i nezapomenutelný. Vždyť v ten okamžik vrcholí několikatýdenní přípravy, které zahrnovaly velký úklid, pečení cukroví i nákup dárků.
Při dekorování stolu platí jednoduché pravidlo - prostřete stůl podle svého vkusu, ale nezapomeňte, že méně je často více. Pro vánoční tabuli je vhodná vždy červená, stříbrná nebo zlatá barva. Těmi nemůžete nic pokazit.
Celou radioporadnu s Jaroslavem Runštukem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.