MAPA: Pozor, průjezd Malšovou Lhotou je na tři měsíce uzavřen! Ke Stříbrňáku jen přes Svinary

1. červenec 2019 10:21

Na dlouhé tři měsíce dnes silničáři uzavřou část Lhotecké ulice v Malšově Lhotě na Královéhradecku. Důvodem je dlouho plánovaná oprava tamní silnice. V první etapě se jedná o zhruba 700 metrů dlouhý úsek od Stříbrného rybníku po ulici K Břízkám. Za jeho rekonstrukci zaplatí Královéhradecký kraj necelých 50 milionů korun. Na stavbě se bude podílet i město Hradec Králové. 

Na dlouhé tři měsíce dnes silničáři uzavřou část Lhotecké ulice v Malšově Lhotě na Královéhradecku

Opravit průtah Malšovou Lhotou plánoval Královéhradecký kraj už před třemi lety, ale všechno zpozdila výstavba nového mostu ve Svinarech.

Nový most s rozpětím 75 metrů spojil znovu oba břehy Orlice ve Svinarech. Už slouží veřejnosti

Nový most ve Svinarech začal sloužit veřejnosti

Motoristům dnes začal sloužit most přes Orlici, který nahradil původní Most plukovníka Šrámka starý 111 let. Jeho nástupce umožní díky dvěma jízdním pruhům plynulejší dopravu a jednopolová konstrukce přispěje k větší bezpečnosti okolní zástavby v případě stoleté vody. Královéhradecký kraj za most zaplatil 80 milionů korun včetně DPH.

Právě přes ten až do konce září povede jediná cesta ke Stříbrnému rybníku.

Objízdná trasa přes ulici Víta Nejedlého, která je až do konce července také v opravě, sice nebude ideální, ale s ohledem na bezpečnost žáků základní školy v Malšově Lhotě, se nic jiného dělat nedalo.

„Po dlouhém zvažování jsme usoudili, že nejmenší zlo je zahájit tuto rekonstrukci na začátku prázdnin, aby bylo na září co nejvíce připraveno z hlediska přístupu ke škole, která je právě uprostřed této etapy oprav v Malšově Lhotě. Protože to je vlastně klíčové. Aby se děti bezpečně dostaly do školy," vysvětluje za krajské silničáře Jiří Brandejs.

Lepšího komfortu se dočkají také pěší

Město Hradec Králové totiž zaplatí opravu chodníků. Po úplně novém se pak lidé dostanou bezpečně od základní školy až ke Stříbrnému rybníku.

Práce na silnici (ilustrační foto)

„Město Hradec Králové se bude podílet na stavbě nových chodníků, také na veřejném osvětlení, přeložkách plynu a přípojek, napojení dešťových svodů a sadových úprav. Celkem to vyjde na 10,7 milionů korun," říká za královéhradecký magistrát tisková mluvčí Kateřina Šmídová.

S komplikacemi musí počítat lidé cestující MHD

S dopravním omezením musí počítat řidiči v Hradci Králové. Konkrétně v centru a na městském okruhu

V Hradci Králové pokračuje oprava silnice v okolí Labského mostu na městském okruhu

V Hradci Králové pokračuje oprava silnice v okolí Labského mostu na městském okruhu. Řidiči tam musí v následujících týdnech při průjezdu počítat například se zúžením vozovky a také se zákazem odbočení vlevo z Pilnáčkovy do Resslovy ulice. Na místě natáčela reportérka Lucie Peterková.

Kvůli kompletní uzavírce silnice se totiž naruší trasy okružních linek 11 a 17, upozorňuje za dopravní podnik Leo Sedláček.
„Linka 11 jedoucí z Terminálu přes Slezské Předměstí dojede na okraj Malšovy Lhoty ke Stříbrnému rybníku. Z druhé strany linka 17 kolem magistrátu města, koupaliště Flošna, skončí na okraji Malšovy Lhoty. Tam se v přilehlých uličkách vpravo otočí."

Zbývající část Lhotecké ulice od ulice K Břízkám až po rozhraní Malšovic bude Královéhradecký kraj opravovat příští rok. Zahájení stavby je zatím plánováno na jarní měsíce.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio

Související