MAPA: Omezení na důležitém dopravním tahu čeká řidiče o letních prázdninách v Trutnově

31. květen 2019 10:10

Silničáři obsadí za měsíc ulice Na Struze a Pražskou v Trutnově. Čeká je rozsáhlá oprava povrchů. Řidiči by se měli připravit na možné dopravní komplikace. Kamiony a nákladní auta v této části města po dobu oprav neprojedou a budou muset využít objízdnou trasu. Práce by měly trvat do konce srpna.

„Komunikace je hrbolatá, jsou tam díry, nedrží kanály. A jsou popraskané spáry a asfalt, špatně se po tom jezdí," popisuje aktuální stav ulic místostarosta Trutnova Tomáš Hendrych z Volby pro město.

„Asi se na tom podepsala objížďka, která vedla přes Trutnov v době, kdy se rekonstruovaly silnice v Náchodě. Poslední dva nebo tři roky tady byl opravdu hustý provoz."

Ulice Na Struze v Trutnově projde rekonstrukcí

Silničáři koncem června začnou s přípravnými pracemi a samotná oprava odstartuje začátkem letních prázdnin.

Řidiče čeká v tomto místě dopravní omezení, kamiony a nákladní auta tudy neprojedou.

Celková oprava je rozdělena do čtyř etap

„V prvních třech etapách bude zachován provoz na polovině komunikace. Ten bude řízen kyvadlově. A potom v poslední etapě bude veškerá objížďka svedena přes ulici Na Struze, když se to bude dodělávat," doplňuje Tomáš Hendrych.

„Nákladní doprava, která jede ve směru od Polska do Hradce Králové, bude odváděna přes Úpské nábřeží a ulici Československé armády," vysvětluje mluvčí radnice Michaela Dědková.

Opravy budou probíhat ve 4 etapách a neobejdou se bez dopravních omezení:
1. etapa - od kruhového objezdu u Juniora k odbočce s ulicí Královédvorská (možnost jezdit přes Královédvorskou ul.)
2. etapa - od křižovatky s ulicí Královédvorská po parkoviště U Studny
3. etapa - od parkoviště U Studny po prosklenou lávku nad komunikací
4. etapa - od prosklené lávky ke kruhovému objezdu u kina (kompletní uzavírka mimo vozidla IZS, linkových autobusů a MHD, objížďka přes Úpské nábřeží)

Doprava bude řízena kyvadlově, ale pro plynulejší provoz budou stanoveny objízdné trasy. Nákladní doprava ze směru od Polské na Hradec Králové bude po celou dobu vedena přes Úpské nábřeží a ulici Československé armády.

A dodává, že kvůli větší bezpečnosti vyroste u Základní školy Kapitána Jaroše přechodový ostrůvek.
„Je to jeden z těch exponovaných přechodů pro chodce už i proto, že se v těsné blízkosti nachází základní škola. Každé ráno tam jsou strážníci městské policie a pomáhají dětem a dalším chodcům bezpečně přejít. V tuto chvíli se tedy plánuje výstavba přechodového ostrůvku tak, aby se bezpečnost chodců zvýšila."

Kvůli ostrůvku se posune autobusová zastávka u kina

„Autobusová zastávka u kina se posune o kousek níže, aby se tam vešel jak přechodový ostrůvek, tak potom také odbočovací pruh pro automobily jedoucí směrem na Kryblici," doplňuje Michaela Dědková.

Oprava obou silnic má trvat do konce srpna, aby po letních prázdninách byly už opět plně průjezdné.

Spustit audio

Související