Kam cestovat na dovolenou k moři, jaké destinace jsou bezpečné? Na co si dát pozor a s čím počítat?

2. červenec 2020

Když už se rozhodneme jet letos k moři, co bychom měli zvážit? Svěřit se do rukou solidní a dlouholeté cestovní kanceláře, zjistit si podmínky průběhu zájezdu v místě pobytu. Co si vše vzít s sebou a co zajistit před cestou? Jaké jsou podmínky návratu do České republiky?

Čtěte také

Kateřina Chaloupková, odbornice z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, v naší radioporadně na téma: Letošní letní dovolené v zahraničí.

Jak je to letos s platností cestovního pojištění a pojištění pro případ storna? Na co se vztahuje cestovní pojištění a zda pojišťovny letos uznávají připojištění storna zájezdu?

Pokud cestujeme na dovolenou autem, na co si dát pozor a s čím je nutné počítat?

Když už se rozhodneme jet na dovolenou k moři, co bychom měli zvážit?

Dálniční poplatky, pravidla provozu, ceny PHM, nepřespávat na odlehlých parkovištích, vyhnout se víkendové špičce, informovat se o asistenční službě, platnost pojištění a podobně.

Čtěte také

Letecká doprava - jak probíhá? Jakou zvolit časovou rezervu na letiště, počítat s bezpečnostním opatřením, co si vzít s sebou na palubu?

Jak probíhá standardní dovolená v letosní sezóně? Co lze v místě pobytu očekávat, jaká opatření turisty čekají?

Do kterých oblíbených zemí se letos v létě nepodíváme? Když zvolíte dovolenou u nás doma v České republice, kam nejčastěji Češi vyráží?

Blanka Malá a Kateřina Chaloupková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celou radioporadnu s Kateřinou Chaloupkovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související