Jsem příliš slabý na naši lásku. Tato věta zrodila hit internetu o rozchodech - Terapie sdílením

1. únor 2019

V pátek 1. února byla pátečním hostem od 10:00 v přenosu z rozhlasové kavárny District V v Havlíčkově ulici Ester Geislerová. Polovina dua Ester&Josefina, které ovládlo české sociální sítě se svým projektem Terapie sdílením.

Spolupráce Ester Geislerové a Josefíny Bakošové začala kolekcí dětských kabelek, z povídání o vztazích pak vznikl originální kus oblečení - vztahové tričko. Že vytvoří českou instagramovou senzaci, ale netušily. Za několik měsíců začalo jejich účet Ester&Josefina, na němž sdílí SMS komunikaci lidí o vztazích, lásce i rozchodech, sledovat přes 100 tisíc lidí.

Na internetu vystavily několik mrazivých, a zároveň cynický úsměv vzbuzujících vět, kterými se jistý muž rozešel s jejich kamarádkou. Toto malé gesto spustilo lavinu; během následujících týdnů jim čtenáři začali posílat své rozchodové věty a hashtag „terapie sdilenim" se stal doslova kultovním.

Čtěte takéEster a Josefina

Ty nejvtipnější hlášky, rozdělené do 15 sekcí, vyšly i knižně. Kniha je věrným obrazem autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se dnes tak často odehrávají trpké konce vztahů. Sebrané věty opravdu fungují jako svébytná terapie; při četbě a úlevném smíchu si člověk rád připomene, že tak zle na tom přece jen ještě není.

Ester Geislerová s knihou Terapie sdílením

Ester Geislerová je herečka a vizuální umělkyně. Pochází z umělecké rodiny. Její matka Věra je akademická malířka a otec Petr Geisler byl překladatel, novinář a japonolog. Její babička z otcovy strany Růžena Lysenková byla prvorepubliková herečka.

Ester má dvě sestry - Annu Geislerovou, která je úspěšná herečka a návrhářka a Lelu Geislerovou, která je komiksová výtvarnice a zpěvačka.

V roce 2002 se stala Ester vítězkou národního finále modelingové soutěže Elite Model Look Czech republic 2002.

Ester Geislerová vystudovala Střední školu Václava Hollara v Praze v oboru Propagační grafika, Akademii výtvarných umění v Praze obor Nová Média II. a studovala i v ateliéru Jiřího Davida, Intermediální konfrontace na UMPRUM.

Celý rozhovor s Ester Geislerovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související