Hradec Králové už má 5 zájemců o koupi většinového podílu ve fotbalovém klubu. Další se mohou hlásit

28. srpen 2024 09:38

Hradec Králové bude mít další parkovací dům. Vznikne na místě stávajícího parkoviště v Jižní ulici na Slezském Předměstí. Součástí stavby budou čtyři nabíječky pro elektroauta nebo kolárna, která pojme až 21 jízdních kol. Stavbu 27. srpna schválili zastupitelé města na svém jednání. 

První jednání zastupitelstva Hradce Králové po více než dvouměsíční letní přestávce sledovala reportérka Adéla Kavříková. Tak kdy stavba nového parkovacího domu začne?
Přípravné práce by měly začít ještě letos a hotovo by mělo být příští rok.

Čtěte také

Třípodlažní garáže s 284 místy vzniknou na místě, kde je velký nedostatek parkovacích míst, nedaleko je například poliklinika, sídlo správy sociálního zabezpečení a také několik panelových domů.

Parkovací dům Rožberk postaví soukromá společnost ISP Hradec Králové, která ve městě od roku 2007 na základě koncesní smlouvy provozuje parkovací systém. Za peníze vybrané z parkování se zavázala postavit nejméně 1000 parkovacích míst. To se jí podařilo už z více než tří čtvrtin naplnit.

Zatím postavila parkovací domy dva - Jana Gayera a Katschnerka - ty dohromady poskytují více než 780 parkovacích míst.

Čtěte také

Jaké další body stihli zastupitelé města projednat?
Celkem jich měli na programu bezmála 60. Zelenou dostalo například pořízení studie na potřebné úpravy Šimkových sadů nebo revitalizace části toku Biřička a zřízení tůně v prostoru bývalého rybníku v Třebši poblíž čističky odpadních vod.

Zajímavá byla tentokrát hlavně závěrečná diskuze, ve které primátorka města upozornila třeba na to, jak to vypadá s prodejem většinového podílu ve fotbalovém klubu FC Hradec Králové a mluvilo se také o opakovaných záplavách, které opakovaně zasáhly městskou část Plotiště nad Labem.

Čtěte také

Má už město nějaké zájemce o odkup akcií fotbalového klubu?
Zatím jich je pět a většina z nich je ze zahraničí. Ta fáze, ve které mohou uchazeči projevit předběžný zájem o odkup akcií klubu, ale skončí až na konci září, takže to číslo pravděpodobně ještě poroste.

V říjnu pak město začne připravovat komplexní soutěžní i smluvní dokumentaci a stanoví formální kroky k výběrovému řízení, včetně komise k posouzení nabídek. Primátorka už dříve uvedla, že jedním ze zájemců je podnikatel a bývalý reprezentant Ivo Ulich. Připomenu, že klub patří ze 100 procent městu.

Čtěte také

Co přineslo jednání týkající se opakovaných záplav v Plotištích nad Labem?
K tomu primátorka uvedla, že včera o situaci jednala na Ministerstvu dopravy s ministrem Martinem Kupkou z ODS a generálním ředitelem ŘSD Radkem Mátlem.

Generální ředitel podle primátorky přislíbil, že ŘSD okamžitě zadá studii odtokových poměrů, protože je tam pravděpodobně určitá příčinnost mezi výstavbou D11 a změnou odtokových poměrů. Dálnice D11 leží od Plotišť přibližně dva kilometry.

Připomenu, že záplavy zasáhly čtvrť Plotiště nad Labem v červenci a v srpnu celkem čtyřikrát, když se po bouřkách a přívalových deštích rozvodnil jinak klidný potok Melounka.

Spustit audio

Související