Finišuje stavba nové budovy pro více než 80 klientů Domova důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku

19. únor 2021 13:04

V Domově důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku pokračuje stavba nové budovy za více než 165 milionů korun. Venkovní práce jsou téměř hotové, do finále jdou i ty vnitřní. V dvoupatrové budově vznikne 83 nových lůžek. 

Čtěte také

Spolu s Antonínem Stanislavem, ředitelem Domova důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku, máme na sobě bezpečnostní helmy a reflexní vesty. Můžeme jít dovnitř.

Prošli jsme kolem party řemeslníků a jsme v chodbě. Už jsou tu pokoje, okna, dveře na balkon.
„Teď jsme v jednom křídle dolního podlaží nové budovy. Tady všude budou klienti. A když se půjdeme podívat na druhou stranu, tak tam už uvidíme skoro finální podobu pokojů."

Vešli jsme do pokoje, kde je už hotová i koupelna.
„To by měl být jednolůžkový pokoj. Už je tu hotová koupelna, záchod i topení. A je tady už také instalovaný kolejnicový zvedací systém. Takže už zbývá jen tento pokoj zaplnit nábytkem a bude připraven."

Jak jsou na tom další místnosti?
„Tohle je místnost, která je nejdále stavebně rozparcelovaná. Nicméně další místnosti budou následovat, protože termín je neúprosný."

A jdeme se podívat i nahoru do prvního patra.
„Už jsou osazeny oba výtahy. Ten hukot, co slyšíte, je topení. Vzhledem k tomu, že je zima a stavba nadále pokračuje, tak se musí uvnitř topit, aby objekt nevlhl a nebyla tu plíseň."

Čtěte také

„V prvním nadzemním podlaží by měly být umístěny osoby ve zvláštním režimu. Už jsou hotové sádrokartonové překližky, už se to blíží do vysněné cílové rovinky."

Omítky jsou také hotové, ze stropů visí kabely.
„Tohle bude velká společenská místnost pro celé jedno patro. Tady se budou moci především vytvářet aktivizační programy. Stavba už je ve fázi, kdy se dělají detailní dodělávky, jako je třeba výmalba. A to už jde poměrně rychle," dodává Antonín Stanislav, ředitel domova důchodců.

Celá nová budova Domova důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku, včetně úpravy venkovního prostoru, by měla být hotová do léta letošního roku.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související