Duchovní matka Police Symphony Orchestra vám poradí jak se stát srdcařem a dělat věci s láskou

15. červen 2018

Zakladatelka oblíbeného hudebního tělesa Police Symphony Orchestra Petra Soukupová se může od pondělí 21. května pyšnit titulem Mladý srdcař. Získala ho v 21. ročníku udělování cen Nadace Via. Ty jsou určeny nadšencům a dobrovolníkům, kteří se angažují v neziskovém sektoru a vyzdvihují inspirativní příběhy dárcovství a dobročinnosti.

Petra dostala cenu za to, že po založení Police Symphony Orchestra už osm let pomáhá, a to převážně na Broumovsku a Náchodsku. Jejímu týmu se podařilo díky benefičním koncertům vybrat na dobročinné účely už téměř půl milionu korun. Mladá filantropka zároveň získala Cenu veřejnosti za nejvyšší počet hlasů ve veřejném hlasování.

Police symphony orchestra

Police Symphony Orchestra je zjevem mezi mladými symfonickými orchestry. Nejenže si na svůj provoz umí sehnat peníze, což není dnes jednoduché, ale jejich koncerty v Čechách i v zahraničí jsou vždy jedinečné a se spoustou překvapení.

Mám 65 dětí v Police Symphony Orchestra. Občas pohrozím a pak brečím dojetím, jak jsou dobří

Police symphony orchestra

Když bylo Petře Soukupové nějakých 14 let, tak si usmyslela, že založí symfonický orchestr. A možná tenkrát ani Petra netušila, že po nějakých 8 letech, co Police Symphony Orchestra existuje a hraje, se z tohoto tělesa stane fenomén, který všichni chtějí slyšet a se kterým i známé osobnosti chtějí spolupracovat. 

Má za sebou přes pět desítek koncertů. Zahrál si s Dashou, Ondřejem Rumlem, Martinem Kumžákem, Martou Kubišovou, Miloněm Čepelkou, Petrem Jandou, Václavem Zahradníkem, Stanislavem Vavřínkem a mnoha dalšími.

Duchovní matkou celého projektu je skromná studentka produkce na Janáčkově Akademii Muzických umění Petra Soukupová, která byla spolu s Annou Lichou, Karolínou Soukupovou a Barborou Volákovou hostem Lady Klokočníkové v přímém přenosu z rozhlasové kavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové v pátek 15. června 2018 po 11. hodině.

Anna Lichá housle, Petra Soukupová housle, Karolína Soukupová violoncello a Barbora Voláková viola. Čtyři členky Police Police Symphony Orchestra v rozhlasové kavárně
autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio

Související