„DRAK na DOMA“, interaktivní projekt Divadla Drak nabídne on-line většinu současného repertoáru

19. březen 2020

V pátek 20. března 2020 spustí královéhradecké Divadlo Drak projekt „Drak na doma“, jehož cílem je zpříjemnit rodinám s dětmi volný čas, který musí místo návštěvy divadla nyní trávit doma.

Projekt odstartuje záznamem Noci divadel z roku 2018, který divákům poodhalí zákulisí divadla, jak vzniká divadelní inscenace i jednotlivé divadelní profese.

Čtěte také

Následovat bude v sobotu 21. března záznam autorské inscenace Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka Faust.

Postupně tak diváci budou mít možnost zhlédnout většinu současného repertoáru Draku.

Těšit se mohou například na představení O bílé lani, Medová královna či Poslední trik Georgese Méliése.

DRAK na DOMA

„Odkazy na on-line záznamy inscenací budou zveřejněny na našich webových stránkách a facebooku vždy s časovým omezením na 24 hodin,“ upřesňuje produkční Divadla Drak Barbora Kalinová.

Čtěte také

Lektorské oddělení spolu se scénografkou Terezou Vašíčkovou připravuje pro rodiny s dětmi také takzvané Domácí ateliéry, jednoduché návody na divadelně-výtvarné dílny na doma.

Díky členům uměleckého souboru a některým dalším zaměstnancům divadla nepřijdou diváci Draku ani o oblíbený projekt Dračtení. Společně pro ně připravují video četbu na pokračování z knihy ceněné české autorky Petry Soukupové Kdo zabil Snížka.

Faust - inscenace královéhradeckého Divadla DRAK

Jednotlivé programy projektu „Drak na doma“ budou postupně zveřejňovány na webových stránkách a sociálních sítích divadla.

Projekt poběží po celou dobu uzavření školních zařízení.

Divadlo Drak v Hradci Králové odpočátku vychází nejen z tradice (východo)českého loutkářství, ale také z principu originální autorské tvorby pro děti i dospělé založené na imaginaci a neotřelé nápaditosti.

autor: baj | zdroj: Divadlo Drak
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.