Člověk má kvalitně jíst a nikoliv držet diety. Hýbat se a hodně spát, usmívá se Kristina Kloubková

8. září 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:40 Rozhovor s herečkou a moderátorkou Kristinou Kloubkovou
  • 03:31 Návrhářka Jitka Šedová a módní trendy letošního podzimu
  • 08:52 Jak správně vybrat batoh pro školou povinné děti 
  • 13:04 Pozveme vás do Městského muzea v Hořicích na zajímavou výstavu
  • 16:39 Představíme vám úspěšný taneční pár
  • 22:05 Připomeneme si herečku Janu Štěpánkovou
  • 23:43 Desítka finalistů ankety Šarmantní osobnost roku

Herečka, tanečnice a v neposlední řadě také moderátorka Kristina Kloubková měla letošní léto velmi pracovní. Proto se na dovolenou teprve chystá. Není také tajemstvím, že má za sebou náročné období, kdy skončila i v péči lékařů. Chtěla vše zvládnout a neuměla říci ne.

Člověk by se neměl bát zajít za odborníkem. Také jsem to brala jako prohru, že jsem brala antidepresiva, ale pomohlo mi to.
Kristina Kloubková, herečka a moderátorka

Dnes o všem otevřeně hovoří a chce tak pomoci dalším lidem, kteří v životě prožívají nějakou krizi. Určitě si ji dobře pamatujete i z filmu Milenci a vrazi. Hereckým příležitostem se dál rozhodně nebrání.

Čtěte také

Kristině to před padesátkou velmi sluší a to nejen na televizní obrazovce. Přesvědčil se o tom i moderátor Karel Sladký, kterému odpověděla na otázku, jak si užila letošní léto?
Mám hodně pracovní léto, takže dovolenou budu mít až v září. Ale mám za sebou takovou pětidenní dovolenou se svou dcerou, takovou holčičí dámskou jízdu u Máchova jezera. Takže to bylo skvělé.

Co děláte pro to, abyste stále vypadala tak skvěle a cítila se dobře?
Je pravda, že se snažím kvalitně jíst. To je podle mne základ, člověk by měl jíst a nikoliv držet diety. To znamená, že minimálně třikrát denně mám teplé jídlo. A opravdu se najím, ovšem nepřejídám se. Pak se také snažím hýbat, cvičím a hodně chodím. A hodně spím. To jsou takové základní věci, které jsou podle mne důležité.

A také se občas na všechny problémy a starosti vykašlat, dát si nohy na stůl a přečíst si dobrou knížku.

Čtěte také

Co vám nejvíce pomohlo po tom vašem těžkém životním období?
Chtělo to čas. A pak samozřejmě také to, že máte okolo sebe přátele. A řekněme si také upřímně, že i lékař. Kam jsem chodila tři roky každé úterý na sezení a rozebírání mé životní situace. Pomohlo to, ano.

Lidé se často bojí navštívit psychologa. Možná pro ně můžete být dobrým příkladem a vzorem.
Natočila jsem pro Českou televizi Třináctou komnatu, nad kterou jsem váhala. Ale jsem moc ráda za kladné ohlasy a zpětnou vazbu od nejrůznějších žen. Ty mi často píšou, že díky tomu si také zašly za lékařem a vidí tak světlo na konci tunelu. Že jsem jim dala naději, za což jsem vážně moc ráda.

Člověk by se neměl bát zajít za odborníkem. Také jsem to brala jako prohru, že jsem brala antidepresiva, ale pomohlo mi to a bylo to zapotřebí.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související