Atletka, kuchař a rozhlasák na olympiádě: Naše úspěchy, skvělá atmosféra a také úžasní dobrovolníci

27. září 2024

Hosty Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně jsou atletka Lada Vondrová a Michal Taufman, šéfkuchař v Českém domě v Paříži. Oba účastníci letošní letní olympiády. A připojil se i ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové Jiří Kánský, který se zajel do Paříže také podívat. Všichni společně zavzpomínali na jedinečnou atmosféru 33. letních olympijských her.

Čtěte také

Letní olympijské hry nebyly po řadu let tak blízko naší republiky jak o letos v létě. Jedinečnou příležitost zažít ikonickou Paříž měli i tři hosté, které Lada Klokočníková pozvala do rozhlasového vysílání.

113 českých sportovců a 16 dní plných životních zážitků, tak nějak by se daly krátce charakterizovat letošní Olympijské hry v Paříži z pohledu českých zástupců. A přesně před dvěma měsíci, 26. července, se v Paříži slavnostně otevřel Český dům, unikátní místo pro setkávání fanoušků a sportovců. Program byl nabitý od prvních minut.

Po dobu 17 dnů lákal tisíce fanoušků na setkání s olympioniky, dobré pivo i jídlo a skvělou atmosféru. Spolu s dalšími 14 zeměmi se představil v rámci nového projektu "Park národů", kde vynikl díky nádherným prostorám francouzského kabaretu, mobilní pekárně s českým chlebem a schopností nabídnout kulturně sportovní program i zahraničním hostům v různých jazycích.

Čtěte také

Trhané maso v bramborové lokši, plněné bagety, ale také česká klasika jako sekaná v housce nebo klobásy. To je jen úzký výběr pochutin, na kterých si fanoušci v Českém domě v Paříži pochutnali. Nechyběl ani český chleba s pomazánkou nebo s bůčkem, který si výprava vozí s sebou už od olympiády v Pchjongčchangu.

Naprostým unikátem v rámci celého parku byla socha Věry Čáslavské od Davida Černého, kterou si každý den fotily stovky kolemjdoucích.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Ladou Vondrovou a Michalem Taufmanem o pařížské olympiádě si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související