Také v hodu válečkem na cíl se soutěžilo na Olympiádě starších a dříve narozených v Havlovicích

3. září 2021 09:22

Sportovní areál v Havlovicích na Trutnovsku byl po třinácté dějištěm Olympiády pro starší a dříve narozené. Zúčastnit se mohli lidé, kterým bylo minimálně pětašedesát let. Organizátoři pro stovky seniorů připravili několik disciplín, například skok do dálky, hod válečkem nebo minigolf.

Marta Faiferová, nejstarší účastnice letošní Olympiády seniorů a dříve narozených v Havlovicích.
„Ano, je mi 92 let. Minigolf a všechno ostatní jsem zvládla bez problémů, tak ještě ten skok. Uvidíme, jak se mi to povede. Když jsem tady byla naposledy, tak jsem skočila půl metru."

Čtěte také

Na stanovišti, kde se hází válečkem na cíl, je právě Jana Müllerová.
„Napoprvé mi to šlo výborně, ale potom jsem asi přecenila síly a už jsem nedohodila. Ale žádná rivalita tady mezi námi z Velkých Svatoňovic není, my si nekonkurujeme. Kamarádky umí třeba házet do větší dálky a já to zase umím na minigolfu. Takže je to vyrovnané."

Pod jedním ze slunečníků odpočívá tým z Domova důchodců Tmavý Důl. Mezi nimi je u Karel Kult, nejstarší muž letošního ročníku této úžasné olympiády.
„Nejlíp mi šel hod válečkem a naopak nejhůř míčkem. Měl jsem zvolit jinou taktiku. Příště to bude snad lepší, jestli se dožiju."

Olympiáda starších a dříve narozených v Havlovicích na Trutnovsku

Olympiády pro starší a dříve narozené se nakonec v Havlovicích na Trutnovsku zúčastnilo 263 lidí. Ukázat své dovednosti mohli ve čtyřech disciplínách.

Spustit audio

Související