Olympiáda pro starší a dříve narozené není jen radost z pohybu, ale zábava na celý den

3. září 2019

Všesportovní areál TJ Sokol Havlovice zve ve čtvrtek 5. září 2019 seniory z Hradeckého kraje na 11. ročník Olympiády pro starší a dříve narozené. 

Jednou z věcí, na kterou jsou pyšní v Havlovicích, je tamní Všesportovní areál TJ Sokol Havlovice. V okruhu nejméně dvaceti kilometrů je to určitě největší a nejlépe vybavené sportoviště. A také hodně využívané, nejen ke sportu, ale i k různým jiným sportovně-kulturním akcím a aktivitám.

Čtěte také

Jedna z nich, na kterou se každý rok začátkem září sjíždějí stovky seniorů z širokého okolí, se zrovna blíží. Jana Balcara z Místní akční skupiny Království Jestřebí hory zastihla redaktorka Romana Pacáková ve Všesportovním areálu TJ Sokol Havlovice uprostřed příprav na čtvrteční už 11.ročník Olympiády pro starší a dříve narozené.

Do velkého Všesportovního areálu v obci Havlovice se ve čtvrtek 5. září sjedou sportovci ze širokého okolí i vzdálenějších míst Královéhradeckého kraje, kteří už sice patří do kategorie sportovních veteránů, ale mají smysl pro humor a chuť se utkat na kolbišti v netradičních soutěžních disciplínách a hlavně se dobře bavit.

Na loňský jubilejní 10. ročník Olympiády pro starší a dříve narozené se jich sjelo více než 400. Letos by pořadatelé rádi pokořili hranici 500 účastníků a jsou na to také připraveni, protože zájem o účast na havlovické Olympiádě pro starší a dříve narozené rok od roku stoupá.

Olympiáda pro starší a dříve narozené v Havlovicích

Je to nejen radost z pohybu, ale také zábava na celý den. Akci pořádá TJ Sokol Havlovice a o.p.s. MAS Království-Jestřebí hory.

​Olympiáda pro starší a dříve narozené v Havlovicích u Úpice není soutěží, kde by šlo jen o vítězství.

Čtěte také

Především jde o to, zúčastnit se, setkat se s přáteli, pobavit se a přispět ke skvělé atmosféře, jakou toto "sportovní" klání s bohatým doprovodným kulturním programem tradičně má.

Letos vystoupí členové TJ Sokol Úpice se svou loňskou sletovou skladbou, se svým vystoupením se představí také senioři z Borohrádku, velkému zájmu se jistě bude těšit stánek Hvězdárny Úpice, kde se bude pozorovat Slunce, a prezentace elektrokol s nabídkou nových map cyklotras pro elektrokola v Jestřebích horách a okolí.

Ve čtvrtek 5. září si také můžete zajet zasportovat na 11. ročník Olympiády pro seniory do Havlovic a zkusit štěstí v netradičních disciplínách - třeba v hodu válečkem na cíl!

A pokud vám ještě nebylo 65 let, můžete zasednout na tribuny a fandit.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.