Zimní stadion v Nové Pace se sice opět otevírá, ale bohužel bez možnosti bruslení pro veřejnost

3. prosinec 2020 07:04

Ledová plocha zimního stadionu v Nové Pace je opět připravena. Vnitřní prostory jsou vydezinfikované a hokejisté si do šaten postupně stěhují výbavu i další věci. Také oni mají ode dneška díky uvolňování opatření možnost znovu trénovat uvnitř. Hráči ale budou rozdělení do menších skupin. Veřejnost musí na bruslení zatím zapomenout.

Čtěte také

Vcházíme do strojovny chlazení, která je plně automatizovaná.

„Zajišťuje chod zimního stadionu. Dodávku chladiva pod ledovou plochu, čímž je tato plocha vychlazovaná a udržovaná," vysvětluje jednatel bruslařského klubu Bohumil Šmika.

Na velkém panelu kontroluje aktuální hodnoty.
„Teď nám to ukazuje, že aktuální teplota ledu je mínus 3,6 stupňů Celsia. Venku je mínus 1,8 stupňů. A na hale je mínus 0,5 stupně. A potom jsou tu vidět různé tlaky všech okruhů chlazení."

Ledová plocha je připravena, chlazení jede naplno

První hráči z kategorie mládeže dorazí už dnes odpoledne.
„Tady v šatně dorostenců vidíme, že se sem hráči pomaličku vrací. Ještě je tady minimum hráčských výstrojí, protože na začátku pandemie si to všichni odnesli domů."

Čtěte také

Protože se tady po celou dobu netopilo. Všechny prostory se také musely vydezinfikovat a teď se vše pomalu vrací do starých kolejí.

Tréninky ale budou podle Bohumila Šmiky komplikované. Na hrací ploše může být najednou deset lidí, včetně trenéra a všichni musí mít roušku.
„Protože týmy mají víc lidí jak deset, tak se musí rozdělit na skupiny. Jedna bude s asistentem trenéra sportovat ve venkovním prostředí a druhá bude tady. Budeme asi dělat zkrácené tréninkové jednotky, jako školní hodiny, tedy 45 minut."

Zimní stadion v Nové Pace se sice opět otevírá, ale bez bruslení veřejnosti

Mezitím budou mít půlhodinou pauzu. Podle hlavního trenéra Aleše Půlpána se už mladí sportovci na led hodně těší.

Čtěte také

Pauza pro ně byla dlouhá.
„Bude to muset jít, protože nám nic jiného nezbývá. A děti se na led už tak těší, že je jim úplně jedno, jestli budou mít roušky nebo ne. Chtějí se především hýbat, to je moc důležité."

Dosud hokejisté trénovali venku.
„Chodíme normálně ven. Cvičit, běhat, skákat."

Veřejné bruslení za současných podmínek stále podle Bohumila Šmiky není možná provozovat.

Zájemci ale mají možnost si ledovou plochu pronajmout, musí ale dodržet podmínky nařízené vládou.

Spustit audio

Související