Hradec Králové chce v příštích dvou letech investovat do zimního stadiónu zhruba 50 miliónů korun

12. listopad 2020 08:45

Město Hradec Králové je o další krok blíž k rozsáhlým úpravám zimního stadiónu. Radnice plánuje investici v řádu desítek miliónů korun, ze které by nemělo těžit jen extraligové "áčko" hradeckého Mountfieldu, ale také žáci a dorostenci. 

Čtěte také

„Když si člověk vezme, v jakých podmínkách se například převlékají naši žáci, tak je to opravdu ostuda," popisuje primátor Alexandr Hrabálek z ODS aktuální stav.

Žákovských šaten je málo a tak musí týmy vzít zavděk i provizorními stavebními buňkami před stadiónem. Tohle by se mělo změnit - nově by měly být stavebně odděleny a rozšířeny prostory pro áčko a mládež.

Projekt počítá i s dalšími změnami, říká generální manažer hokejového klubu Aleš Kmoníček.
„Měly by tam také vzniknout prostory pro administrativu a kanceláře. A také regenerační záležitosti. Má tam být posilovna a rozcvičovna, které budou využívat i mládežníci."

Rada města tento týden rozhodla o aktualizaci projektové dokumentace na investici, na kterou má radnice alokovánu částku 50 miliónů korun.

Čtěte také

Termíny přiblížil primátor Alexandr Hrabálek.
„V příštím roce by se mělo rozhodně začít. Máme projekt, který se reviduje a bude se maličko předělávat. Předpokládáme, že na konci prvního čtvrtletí či ve druhém čtvrtletí se realizace velmi přiblíží. Je to naplánováno do dvou let, tedy na roky 2021 a 2022."

Úpravy nemusí být za každou cenu krásné navenek, vizuální efekt není podle Aleše Kmoníčka vůbec podstatný.
„Není úplně záměrem, aby to na pohled vypadalo moderně. Důležité je, aby bylo vše funkční a abychom na zimním stadionu dodělali tolik potřebné prostory, jako jsou kabiny, udělat rehabilitaci a další věci, které nám momentálně chybí. Nemáme pořádnou rehabilitační linku, nic."

Zatím to vypadá, že by se mohlo pracovat takříkajíc za pochodu - tedy že by stávající provoz zimního stadiónu nemusel být zásadně omezen.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související