Zima skončila, v zimním areálu v Nové Pace je ale rušno. Vyrůstá tam přístavba zimního stadionu

12. květen 2023 08:01

Stavbaři s těžkou technikou pracují na přístavbě novopackého zimního stadionu. Tu vedení města plánovalo několik let, teď se teprve podařilo sehnat potřebné peníze. Převážnou část pokryje dotace od Národní sportovní agentury. V novém objektu najde místo zasněžovací technika a bude tam také servis.

Čtěte také

V horním patře bude sportovci dlouho očekávaná rozcvičovna, která tam stále chybí. Hokejisti a bruslaři se nemají kde připravovat.

S Bohumilem Šmikou, jednatelem Bruslařského klubu v Nové Pace, stojíme mezi hromadami hlíny a pozorujeme přijíždějící těžkou techniku. „Dělá se betonová podlaha pro garáž a dílnu.“

Začátek stavby zbrzdila voda. „Povedlo se dostat z těch největších problémů, z těch zemních prací. Bylo zde nalezeno velké množství podzemní vody a téměř tři týdny ji vodní čerpadla odčerpávala, aby se mohlo pokračovat ve stavbě.

„Dokončujeme poslední betony na podkladové desky. A od zítřka začínáme zdít celou budovu, říká stavbyvedoucí Petr Drahorád.

To, co tady právě vidíme, bude technickou místností? „Ano, to bude rolbovna a skiservis. Až ten prostor vyzdíme, zaklopíme první patro, udělají se stropy, osadí se schodiště. A začneme zdít druhé patro.

Čtěte také

Nad technickou místností vyroste hlavně dlouho očekávaná rozcvičovna. Ta ale nebude určena pouze pro hokejisty, poslouží i bruslařům a dalším sportovcům. „Bude pro hokejisty, bruslaře, krasobruslaře, krasobruslařky, hokejistky, možná i pro rozhodčí, ti se také chodí rozcvičovat.

S jak vysokými náklady se tady počítá? „Rozpočtována byla cena přes 20 milionů korun a vysoutěžilo se pod 20 milionů. Pro nás to bylo pozitivní překvapení, protože ceny po covidovém období lezly nahoru.

Celá stavba by měla být dokončena do konce letošního roku a začít sloužit by měla na jaře roku 2024.

Spustit audio

Související