V Nové Pace se dál rozrůstá zázemí pro zimní sporty. Sjezdovky, běžecké tratě a zimní stadion

7. únor 2023 09:25

U zimní stadionu v Nové Pace vyroste nová hala. Půjde o rozcvičovnu a zázemí pro sportovce, které podle vedení města i bruslařského klubu dosud chybí. Celkové náklady se mají dostat k 25 milionům korun. Práce mají trvat jeden rok. 

Čtěte také

Hokejisté, krasobruslaři, ale i veřejnost, bruslařská škola. Tihle všichni využívají ledovou plochu naplno. Jenže sportovcům tady chybí zázemí. A to hlavně hokejistům.

„Potřebují přípravu střelby i mimo led, kde už se dělají i jiná cvičení. Samozřejmě rozcvičování a kompenzační cvičení,“ vysvětluje jednatel bruslařského klubu Bohumil Šmika.

Podle něj je potřeba, aby se sportovci měli kde připravit a zároveň po tréninku nebo zápase kde odpočinout. „Protože ti sportovci jsou namáháni jednostrannou zátěží, tak je potřeba určitá kompenzace.

V rozcvičovně by měly být posilovací stroje, místo pro regeneraci, ale také přípravna pro krasobruslaře.

Potřebné zázemí budou mít také trenéři pro čas odpočinku bude možné využít hřiště pro míčové hry nebo si zahrát stolní tenis. „Jakékoliv závody, turnaje, kempy a tak dále budou zajištěny s tímto zázemím.

Čtěte také

V druhé části nové přístavby vznikne prostor pro techniku.

„Pro strojový park. To znamená pro rolbu, skútry a další techniku, která s provozem zimního střediska souvisí, říká místostarosta Milan Pospíšil z Volby pro město.

Podle něj je podstatné, že velká část peněz půjde z dotací. „Získali jsme poměrně velkou dotaci, celkem 75 procent nákladů, z Národní sportovní agentury. Zbytek doplatí město.

Stavení firma my měla začít s pracemi hned jak skonči zimní sezóna, podle zatím domluvených plánů by to mělo být 1. dubna.

Spustit audio

Související