Zapečené penne se špenátem a sýrem

Penne - klasické italské těstoviny. Jedná se o široké a krátké rourky - trubičky, ale se skosenými konci.

Suroviny: 1 balení penne, 250 g žampionů, 1 balení mraženého listového špenátu nebo špenátové listy čerstvé, 200 ml smetany na vaření, 100 ml mléka, 10 dkg eidamu, 10 dkg dvouplísňového sýra, 2 lžíce másla, pepř, sůl

Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu a sceďte. Mezitím si předehřejeme troubu a v menším hrnci osmahneme na másle nakrájené žampiony. Až změknou, přidáme špenát a okořeníme. Pokud použijeme čerstvé špenátové listy, tak je dobře opereme, spaříme a posekáme najemno.
V dalším hrnci slijeme mléko, smetanu a rozpustíme nastrouhaný eidam. Pak těstoviny smícháme s houbami, špenátem i smetanovou omáčkou a přendáme do máslem vymazané zapékací mísy.
Nakonec posypeme nahrubo nastrouhaným dvouplísňovým sýrem a zapečeme na cca 15 minut. Jídlo bude hotové, až bude sýr bublat.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7. dubna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.