Východočeské designové „bublinky“. Kateřina Kadlecová šéfuje rodinnému podniku, který dobývá svět

10. prosinec 2021

Výjimečná žena a podnikatelka Kateřina Kadlecová je hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně. Když před 27 lety odjela současná ředitelka rodinného podniku USSPA, který se věnuje výrobě kvalitních vířivek, do Spojených států, netušila, že si zpět přiveze nápad na firmu, která bude ji i její rodinu živit.

Textilka Hedva v Dolní Dobrouči na Orlickoústecku byla kdysi proslulá tím, že dodávala prvotřídní deštníkovinu. Speciální látka se tu sice již léta nevyrábí, ve fabrice s dlouhou historií ale sídlí společnost, která také podniká s výrobkem, jenž je s vodou bytostně spjatý.

Čtěte také

Rodinná firma USSPA, přední český výrobce vířivek a termálních bazénů swim spa, vznikla v roce 1995 a Dolní Dobrouč si za svou základnu, odkud vyrážejí funkčně i esteticky dokonale sladěné produkty do všech koutů Česka i do světa, nevybrala náhodou. Dědeček Kateřiny Kadlecové, generální ředitelky a spolumajitelky USSPA, v tamní textilce dělal ředitele, babička a maminka zase navrhovaly látku na deštníky.

USSPA loni dosáhla obratu 217 milionů korun, vůbec nejvíc ve své pětadvacetileté historii, začátky podnikání byly ale skromné. Kateřina Kadlecová (tehdy ještě Kolářová) si v roce 1993 ze studií v USA přivezla postřeh, že právě vířivky jsou za oceánem mimořádně oblíbené, v Evropě ale byly tou dobou prakticky neznámé.

Kateřina Kadlecová hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně

Vycházela přitom i ze své zkušenosti vrcholové tenistky - rehabilitace či regenerace po sportovní zátěži se tehdy moc neřešila. Petr Kolář, otec a trenér Kateřiny, si uvědomil, že právě „spáčka“ by mohla být cestou - a nejen pro sportovce. O dva roky později založil rodinný byznys.

Už nyní je jasné, že pro společnost USSPA bude letošní rok nejlepší za celou šestadvacetiletou historii firmy.

Čtěte také

„Po loňském rekordním obratu ve výši 217 milionů korun míříme k dalšímu rekordu. Už na konci října jsme navíc překonali historicky nejvyšší roční prodeje. Rekord v počtu prodaných spa odolával celých 15 let,“ říká generální ředitelka a spolumajitelka společnosti Kateřina Kadlecová.

Česká domácí kuchařka plná původních rodinných receptů předávaných z generace na generaci se vrací. Oblíbená kuchařka Elišky Maixnerové, která se dočkala několika dotisků a cestu si našla i mezi krajany v zahraničí, je po více než dvaceti letech od prvního vydání zpět, ve zcela novém výpravném vydání.

O novou podobu knihy se postarala nejstarší z vnuček Elišky Maixnerové, Kateřina Kadlecová, která také stojí už 10 let v čele rodinné firmy USSPA. Tu před 26 lety v Dolní Dobrouči založili její rodiče, zeť s dcerou Elišky Maixnerové, Petr a Hana Kolářovi. Právě Kateřina Kadlecová nové knižní vydání pokřtila společně s uznávaným šéfkuchařem Filipem Sajlerem.

Spustit audio

Související