Vůně čaje, barevná mandala i vědomostní soutěž. Tibetský večer v Úpici byl plný překvapení

16. březen 2019

Vůně tibetského čaje, vědomostní soutěž a další překvapení čekala tentokrát na účastníky Tibetského večera, který ve své zasedací místnosti v prostoru bývalé slavné restaurace Republika v Úpici připravila Místní akční skupina Království - Jestřebí Hory, O.P.S.

K podpoře akce Vlajka pro Tibet se letos také přidaly úpické školy, všichni přiložili ruku k dílu, a tak program večera, jehož atmosféru pro vás zachytila Romana Pacáková, byl bohatý.

Letos uplynulo šedesát let od vypuknutí Tibetského národního povstání. Tento týden v některých městech v Česku opět vlály tibetské vlajky na podporu vyjádření solidarity s malým okupovaným státem.

Tibet, jak ho už nikdy nikdo neuvidí. Jen v unikátním československém dokumentu z roku 1954

Cesta vede do Tibetu

V pátek 15. března byl hostem Lady Klokočníkové houslista, horolezec a dobrodruh Viktor Kuna. Sám filmař a mimořádný člověk, jehož životní příběh by také vydal na film, představil unikátní československý dokumentární film o Tibetu z roku 1954.  

Také v Úpici se připojují k celosvětové akci Vlajka pro Tibet a každoročně si připomínají okupaci Tibetu Čínou.

Tibetský večer uspořádala Místní akční skupina Království Jestřebí Hory v prostorách bývalé slavné úpické restaurace Republika. Letos se připojily také ZŠ Úpice - Lány, Gymnázium a SOŠ Úpice, ZŠ Bratří Čapků, Speciální základní škola Augustina Bartoše.

Všichni společně připravili ve čtvrtek 14. března večer plný Tibetu.

Byla dokončena a složena veliká barevná mandala, na jejíž přípravě se podílely děti z úpických škol, studenti gymnázia zapojili účastníky večera do vědomostní soutěže o Tibetu a všichni ochutnali pravý tibetský čaj, který připravili Petra Nývltová a Matěj Šlégr.

V Úpici uspořádali krásný Tibetský večer
autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související