Vepřové kotlety se zelím
Suroviny: vepřové kotlety, 0,5 kg kysaného zelí, zakysaná smetana, anglická slanina, cibule, česnek,bobkový list, brambora, olej, sůl, pepř, tuk
Postup: Kotlety opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list vyjmeme. Bramboru oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ji k zelí, abychom ho zahustili. Maso rozložíme do pekáče vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéct do předehřáté trouby.
Vaříme s Habadějem v sobotu 5. května 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.