Václav Souček: Pro a proti

Při sobotě trošku vážně, trošku nevážně.  O Silvestru zvěstoval tištěný zdroj, že prokuratura zrušila obvinění slovenského expremiéra. Sotva, že to vezmete s jistou úlevou na vědomí, jiné mocné médium informuje, že se zpráva nezakládá na pravdě, a že obvinění trvá. 

Přebíráte si to jako ta Popelka hrách a popel, jen ti holoubci nikde. Když už jsou zmíněni holoubci - okenní parapety můžete hustě osázet drátěnými jehlami, ale stejně tam ptactvo nebeské zanechává zřetelné stopy toho, co si o Vašem opatření myslí. Každé „pro" si okamžitě vykoleduje své „proti".

Čtěte také

Jeden z nejúspěšnějších fotbalových trenérů současnosti Pavel Vrba odchází z Plzně do Bulharska, když (podle jeho slov) dostal od vedení oddílu oranžovou kartu. V ostravském „Baníčku" potkal týž osud úspěšného trenéra Júlia Pánika, když vytahal z ohně horké kaštany sestupu.

Trenér Josef Cszaplár, těžce zkoušený poutěmi od klubu ke klubu, se údajně dobral ve své fotbalové kariéře až k hořkému výroku o stálém vztahu mezi póly pro a proti:
„ K pravdě se musíš umět prolhat…".

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Jako když zapnete

    Uplynul týden od znamenitého výročí. Jako když vypnete a znovu zapnete karmu. Tak povyskočily a zase pohasly revoluční a pseudorevoluční plamínky.

  • Václav Souček: O víně

    Není třeba citovat autority s mlsným jazykem, obrovský vzestup výsledků práce našich vinohradníků a vinařů je znát na každém kroku, jak na tuzemském trhu, tak v zahraničí.

  • Václav Souček: Symboly

    Okenní rámy bývaly na státní vlajky vybaveny; malé vlaječky do malých zděří, velké vlajky - rozumí se, že vedle československé i ta se srpem a kladivem - do velkých zděří.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.