Václav Souček: Čekání

Týden devatenáctý roku 2019. Narodil se další pokračovatel britské monarchie, Archie Harrison z Windsorů, osmé pravnouče královny Alžběty, slávy kopec. 

Kolébka kopané stvořila v krátké době také výsledkové senzace, o nejlepšího z nejlepších klubů si zahrají Liverpool s Totenhamem, k tomu na španělské půdě.

Mezi jaderné mocnosti se výrazně dere Irán. Střílelo se znovu raketami mezi Izraelem a Palestinou. Nepokoj a protesty u nás prezentuje hnutí chvilek pro demokracii; chvilek je údajně milion, demonstrantů tisíce.

K tomu se vyskytly stovky podpisů umělců proti odvolání ředitele Národní galerie a pro odvolání odvolávajícího ministra kultury. Není zkrátka míru pod olivami, a jak to kdysi parafrázoval Miroslav Donutil - „pořád se něco děje“.

Václav Postránecký

Z řad Národního divadla odešel na věčnost oblíbený Václav Postránecký, jeden z nejslavnějších divadelních elévů, a mnoha lidem se nad tou zprávou zastavil dech, jak doprava na Dé jedničce.

Podržme se tedy titulu každoročního cyklu královéhradeckého Klicperova divadla „Čekání na Václava“, a pojďme s milionem smutků čekat na dalšího, věrohodného. Vědomi si toho, že není Václav jako Václav… ostatně - co je po jméně, jak praví jistá Julie.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Půl promile

    Už dávno, ještě za socíku, ta zvěst mezi lidmi kolovala: ve Francii prý můžete za volantem nadýchat, a nic se neděje; ale běda, když zaviníte nehodu s ublížením na zdraví.

  • Václav Souček: Dvě procenta

    Do vlasatého poslance od Pirátů se budou ještě nějakou chvíli strefovat  jeho kolegyně a kolegové z pravicového spektra Poslanecké sněmovny - a nejenom oni.

  • Václav Souček: Figuríny a fígle

    Papundeklová figurína policisty za pár stovek, instalovaná v obci u vozovky, dokázala umravnit spěchající řidiče; stávalo se, že jste se lekli i papundeklového kuchtíka.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.