Václav Hybš s orchestrem je jedním z nejznámějších hudebních těles u nás i v zahraničí

11. leden 2017
Regionální scéna

Jeho nahrávky jsou již víc jak čtyřicet let známy po celé Evropě, ale také v USA, Kanadě, Austrálii a Japonsku. Repertoár orchestru je mnohostranný - interpretuje pop-music, swing, muzikál, operetu, ale i lidovou a dechovou hudbu. Pro svou přizpůsobivost je vyhledáván našimi i zahraničními umělci z nejrůznějších hudebních žánrů.

Václav Hybš s orchestrem účinkuje na koncertech např. Koncert hvězd na Žofíně, plesech - pro nejrůznější firmy, ale také například Ples vídeňských filharmoniků ve Vídni, tanečních a společenských zábavách a dalších akcích dle požadavku pořadatele. Mezi nejoblíbenější pořady patří již tradiční Vánoční koncerty s nimiž vystupuje po celé naší vlasti již od roku 1976.

Hudebník, trumpetista, dirigent, hudební aranžér a kapelník tanečního Orchestru Václava Hybše, rodák z Police nad Metují Václav Hybš, začínal s hudbou v dětském věku v kapele svého otce.

Později se učil hrát na trumpetu.

Hudebník Václav Hybš ve radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

Se svým tanečním orchestrem doprovázel řadu českých hvězd popmusic, například Waldemara Matušku.

Známá je jeho spolupráce s houslistou Josefem Sukem.

Vystupoval velmi často i v někdejší Československé televizi, zejména v různých pořadech estrádního typu - např. televizních Silvestrech či v pořadu Televarieté.

Od února 2011 uváděl na „Dvojce" Českého rozhlasu vlastní pořad Šlágry od srdce, kde ve spolupráci s Milošem Skalkou vybíral nahrávky Orchestru Václava Hybše, jeho sólistů a zpěváků.

Setkání s kapelníkem Václavem Hybšem se uskutečnilo v pondělí 9. ledna 2017 po 18. hodině v živém vysílání pořadu Regionální scéna z radioklubu v Havlíčkově ulici v Hradci Králové.

Příjemný poslech!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.