Zahrát si s Karlem Hálou a zemřít. Swing Sextet Náchod dál rozdává radost ze skvělé muziky

28. listopad 2017
Regionální scéna

V pondělí 27. listopadu přivítali v rozhlasové kavárně v Havlíčkově ulici Lucie a Tomáš Peterkovi úžasné muzikanty. Swing Sextet Náchod vzpomínal nejen na svá vystoupení s legendárním Karlem Hálou, ale hovořilo se také o současném hudebním dění i plánech do budoucna. 

Swing Sextet je náchodská jazzová kapela hrající převážně swing, dixieland a mainstream, skladby z repertoáru známých jazzových velikánů. Uskupení spolupracuje s předními českými jazzovými sólisty a interprety.

Tato jazzová formace vznikla náhodně v roce 1993. Solisté Náchodského big bandu sestavili pro příležitost oslavy kulatého jubilea zvukaře, který s orchestrem dlouhá léta spolupracuje, menší kapelu s dixielandovým repertoárem.

Swing sextet účinkuje příležitostně na jazzových festivalech po České republice, v roce 1997 navázal kontakt s vynikajícím brněnským jazzovým zpěvákem Laďou Kerndlem a pravidelně s ním vystupuje.

Kapela při stávajícím názvu rozšířila příležitostně obsazení i na sedm hudebníků a obohatila repertoár o modernější formy.

Hraje převážně swing 30. a 40. let, z části dixieland v tzv. chicagském stylu (s tenor saxofonem) a mainstream, skladby z repertoáru známých jazzových velikánů: D. Ellingtona, C. Basieho atd.

Skupina se opírá o známá jazzová témata a dává velký prostor sólistům pro improvizovaná sóla.

Kronika kapely Swing Sextet Náchod
autoři: Tomáš Peterka , Lucie Peterková , baj
Spustit audio