V Hradci Králové pokračuje druhá etapa opravy Střeziny, největší základní umělecké školy v Česku

5. srpen 2024 07:41

V Hradci Králové pokračuje druhá etapa oprav Základní umělecké školy Střezina za víc než 137 milionů korun. Stavbaři mají hotové demoliční práce a opravili zázemí vedení školy. Aktuálně vyměňují okna, dveře a střechu a následně celou budovu zateplí. V závěru prací řemeslníci vymění keramické obklady a položí nové podlahy. Hotovo by mělo být do konce roku 2027. 

Čtěte také

Opravy se týkají i pavilonů moderní a klasické hudby. I v nich se bude nejprve bourat a následovat bude kompletní rekonstrukce. Stavbaři udělají také nové oplocení areálu, kanalizaci, zahradu, rozvody elektřiny a venkovní osvětlení. Město Hradec Králové v budoucnu chystá navázat ještě třetí etapou oprav, která počítá s výstavbou nového koncertního pavilonu a přilehlého parkoviště. 

Základní umělecká škola Střezina v Hradci králové se zaměřením na výuku hudebního, výtvarného, tanečního a literárně-dramatického oboru. Poskytuje základy uměleckého vzdělávání pro talentované zájemce ve věku od pěti let až do dospělosti. Je největší školou svého typu v ČR, počet žáků ve všech oborech přesahuje 2 000.

Spustit audio

Související