V Domově pro seniory v Opočně slaví! Poprvé v historii zařízení se některý z klientů dožil sta let

4. květen 2023 07:38

Zhruba pět desítek lidí oslavilo v Domově Jitřenka v Opočně sté narozeniny Miroslavy Tošovské. Ta je prvním klientem ve víc než dvacetileté historii zařízení, který se kulatého jubilea dožil. Miroslava  je navíc stále vitální dáma, která si oslavu užívala.

Čtěte také

„Paní Tošovská, dobrý den! Všechno nejlepší přeji!“
„Děkuju vám! Paní Miroslava přijímá jednu gratulaci za druhou. Nechybí ani slzy dojetí. Přichází za ní desítky gratulantů. „Všichni mi přejí hlavně hodně zdraví.

Paní Miroslavě to moc sluší. Má na sobě modré šaty, krásný náhrdelník. Je to zkrátka slavnostní chvíle. „Ale ty šaty už mám z dřívějška. A teď se prostě hodily. Zhubla jsem nějaké to kilo, asi to bylo i starostí s přípravami narozenin. Aby vše vyšlo tak, jak to má být a všichni byli spokojeni.

Nálada je výborná, přišli i lidé, které paní Miroslava už dlouho neviděla. „Některé ani nepoznávám. Překvapila mne kamarádka, se kterou jsme se delší dobu neviděly. Moc jí to sluší, řekla bych, že dokonce omládla.

Čtěte také

K pohoštění si na svou oslavu Miroslava nic speciálního neporoučela. „Chtěla jsem to vše připravit sama, ale oni mě nenechali. Jen mi řekli, že chystají nějaké překvapení. Tak jsem na to moc zvědavá.

Kousek od paní Miroslavy sleduje oslavy sociální pracovnice Jana Čepelková. V ruce má překvapení, které pro paní Miroslavu přichystala. „Jsem tady v domově od jeho počátku a paní Miroslava také už 20 let. Tak jsem jí za ty roky vyrobila fotoalbum. Takže celých 20 let života tady v domově má nyní zdokumentovaných v krásném albu.

Nesměl chybět ani přípitek a rozkrojení dortu s velkou číslicí 100.

Spustit audio

Související