Učebny a odborné dílny na hradecké „Vocelovce“ prošly modernizací za zhruba 11,5 milionu korun

14. únor 2020 10:04

Střední odborná škola a střední odborné učiliště Vocelova v Hradci Králové otevřela čtyři nově opravené a zmodernizované učebny. Žáci v nich najdou nejmodernější vybavení. Obnova stála přibližně 11,5 milionu korun. 90 procent nákladů uhradila dotace, zbytek doplatil Královéhradecký kraj.

„Máme tady klimatizaci, což je v létě určitě velký rozdíl. Je to mnohem lepší než ve staré učebně," pochvaluje si nové prostory jeden ze studentů Pavel Smetiprach.

V učebnách žáci najdou třeba dotykové tabule nebo tablety

Podle ředitele školy Lukáše Nepokoje byla modernizace nutná. Zájem o absolventy technických oborů se totiž stále zvyšuje.
„Žáky to bude daleko více motivovat, protože ta výuka bude dynamičtější, zajímavější, modernější. Budou pracovat se zařízeními, s jakými jsou už zvyklí pracovat ze základní školy nebo z domova."

Čtěte také

Třídy jsou v tuto chvíli bezbariérové a připravené na výuku cizích jazyků nebo informatiky.

Využívat se budou i pro odpolední kurzy, říká Lukáš Nepokoj.
„Jsou určeny převážně pro volnočasové vzdělávání našich žáků, ale i veřejnosti. Nejčastěji zde bude probíhat volnočasová výuka. To jsou různé kroužky pro naše studenty, doučování nebo žákovské kluby."

První odučené hodiny má v opravených učebnách i učitelka angličtiny Renata Fialová. Novou výpočetních techniku si nemůže vynachválit. Usnadňuje jí práci každý den.
„Proces výuky se strašně zrychlil, protože dříve jsem musela všechno nastavovat ručně. A tam se ztratila minuta, jinde další dvě. Tak teď tady opravdu cvaknu jedním vypínačem a vše je připraveno a otevřeno. Já se mohu věnovat samotné výuce a nikoliv ovládání počítačů, aby to naskočilo a podobně."

Střední odborná škola a střední odborné učiliště Vocelova v Hradci Králové otevřela čtyři zmodernizované učebny

Vedení školy v tuto chvíli připravuje i další projekty, například zateplení dílen.

autoři: Vojtěch Krátký , baj
Spustit audio

Související