Svatomartinská husa, knedlíky a zelí. Připravte si je v pohodlí domova. Poradíme vám, jak na to
11. listopad. Co by to bylo za svátek svatého Martina, kdyby se musel obejít bez dobrého jídla? Kvůli svatomartinskému menu však nemusíte do restaurace. Vynikající pochoutky si můžete připravit i v pohodlí domova - s námi - s Českým rozhlasem Hradec Králové.
V pořadu Vaříme s Habadějem se v sobotu 11. listopadu 2017 vydáme na cesty - do Meziměstí do Restaurace U Švejka, kde si společně s kuchařem Pavlem Netíkem připravíme polévku na zahřátí a upečeme husu.
Poradíme, jak ji správně upéct, kolik hodin by měla být v troubě a kdy ji máme nasolit. Navíc si ji vylepšíme pomerančem a jablkem.
K huse budeme podávat dva druhy zelí
Bílé, které nejprve spaříme, scedíme a dochutíme špekem, cibulí, kmínem a karamelem. A červené ke kterému přidáme - med, brusinky a skořici.
A knedlíky. Na své si přijdou ti, kteří mají rádi bramborové. Ale pochutnáme si i na houskových knedlících vařených v páře.
Na závěr si dáme staročeské škubánky osmažené ve strouhance, které si pak ještě necháme dojít v troubě.

Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.