Svatomartinská husa, knedlíky a zelí. Připravte si je v pohodlí domova. Poradíme vám, jak na to
11. listopad. Co by to bylo za svátek svatého Martina, kdyby se musel obejít bez dobrého jídla? Kvůli svatomartinskému menu však nemusíte do restaurace. Vynikající pochoutky si můžete připravit i v pohodlí domova - s námi - s Českým rozhlasem Hradec Králové.
V pořadu Vaříme s Habadějem se v sobotu 11. listopadu 2017 vydáme na cesty - do Meziměstí do Restaurace U Švejka, kde si společně s kuchařem Pavlem Netíkem připravíme polévku na zahřátí a upečeme husu.
Poradíme, jak ji správně upéct, kolik hodin by měla být v troubě a kdy ji máme nasolit. Navíc si ji vylepšíme pomerančem a jablkem.
K huse budeme podávat dva druhy zelí
Bílé, které nejprve spaříme, scedíme a dochutíme špekem, cibulí, kmínem a karamelem. A červené ke kterému přidáme - med, brusinky a skořici.
A knedlíky. Na své si přijdou ti, kteří mají rádi bramborové. Ale pochutnáme si i na houskových knedlících vařených v páře.
Na závěr si dáme staročeské škubánky osmažené ve strouhance, které si pak ještě necháme dojít v troubě.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.



