Stavbaři se pustili do rozsáhlé rekonstrukce trutnovského sportovního areálu v Horním Starém Městě

3. únor 2024 07:29

V Trutnově začala velká oprava sportovního areálu v Horním Starém Městě. Lednové zahájení dlouho plánovaných oprav umožnilo aktuální teplé počasí. Jak se má sportoviště proměnit? To ví reportérka Kateřina Kohoutová.

Bourací práce už tady jedou naplno. Dělníci pomocí bagrů už úplně odstranili objekt, ve kterém byly staré fotbalové kabiny. To byla část mezi restaurací a přístavbou z roku 2006, ve které je také mimo jiné klubovna.

Čtěte také

Podle předsedy sportovního klubu Václava Kosinky byla modernizace areálu už opravdu velmi nutná. Protože do starých kabin zatékalo, objevovala se tam plíseň. Sociální zařízení nesplňovalo hygienické normy, zkrátka ten stav už byl hodně špatný.

Co všechno se musí opravit a jak dlouho rekonstrukce potrvá?
Hlavním cílem je vybudovat zde především moderní kabiny a to s veškerým zázemím. Ať už to jsou šatny, sprchy a sociální zařízení. Objekt má být dvoupatrový, což bude také změna. Do této doby byla stavba pouze přízemní. Na horním patře má vzniknout zázemí pro rozhodčí, šatny a také například prádelna.

A také tam bude nový sál. Ten bude sloužit třeba pro takzvanou suchou přípravu fotbalistů. Tedy pro rozcvičování, protahování a podobně. Dále zde bude klub pořádat různé schůze a porady. Právě takový sál tady podle Václava Kosinky chyběl, takže předpokládá, že bude hodně využívaný.

V Trutnově začala velká oprava sportovního areálu v Horním Starém Městě

Přestože se část areálu změnila na staveniště, tak letošní sportovní sezónu práce prý příliš neovlivní.
Je to tak. Podle předsedy Kosinky se pojede v podstatě naplno, to znamená, že zde budou normálně klasicky probíhat tréninky fotbalistů všech klubů, různé přípravy, ale také samozřejmě sportovní utkání, kterých bývá za celou sezónu několik desítek.

Čtěte také

Změna, a to podstatná, čeká ovšem softbalisty. Protože jejich hřiště, které na nachází na pravé straně u vchodu do areálu, projde úpravou a modernizací. Takže trénovat se tady nebude. Přesunou se tedy na jiné místo.

Vedení klubu už také do areálu nechalo přivést mobilní buňky. Jsou to různé toalety a šatny, tedy zázemí, které budou fotbalisté využívat do doby, než vznikne nový objekt.

Určitě je i důležité, že provoz neomezí ani restaurace, která bude po dobu rekonstrukce fungovat. A co se týče otázky, kdy by mělo být vše hotovo, tak sportovci by nový areál v Horním Starém Městě, včetně zázemí, měli začít využívat na přelomu léta a podzimu roku 2025.

Spustit audio

Související