Špagety trochu jinak! Zkuste si je udělat s cuketovou omáčkou
Špagety - oblíbené jídlo našich dětí. Nejlépe s kečupem. Zkuste jim však připravit něco trochu nečekaného, jiného a barevně netradičního. Uvidíte, že jim budou i tak chutnat!
Italské těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu - to jsou špagety - italské národní jídlo.
Jsou běžně k dostání v prodejnách potravin, kde se prodávají v baleních o váze přibližně 500 g. Připravují se vařením v osolené vodě, doba varu se pohybuje od 5 až 10 minut v závislosti na druhu.
Suroviny:
3 střední cukety nastrouhané, 90 g másla, 250 g krémového sýru, 1/3 hrnku nastrouhaného parmezánu, 1/3 hrnku mléka, 1 česnek utřený, 1/2 hrnku čerstvé máty, 250 g špaget
Postup:
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou cuketu a mícháme na středním ohni dokud cukety nezměknou. Rozmixujeme sýr, mléko, česnek a mátu do hladka. Přidat k cuketám a chvíli mícháme. Vše dobře prohřejeme.
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody, slijeme, přidáme do pánve k cuketám a opatrně promícháme.
Navrch před podáváním dáme ještě parmezán a snítku máty.
Dobrou chuť!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.