Sdílená kola v Trutnově, výstavba dálnice do Polska a extraligový tým hokejistů. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Trutnov začátkem tohoto měsíce nabídl lidem sdílená kola. Zájem o ně je od začátku velký. Zaregistrovalo se už 670 uživatelů. K dispozici mají celkem 50 kol na 18 stanovištích. Nejvytíženější místa jsou na autobusovém nádraží a u městského úřadu.

Jde o pilotní projekt, který potrvá do konce letošního roku, poté vedení města tuto službu vyhodnotí a rozhodne, zda bude pokračovat i v následujícím roce. Město Trutnov i společnost provozující službu sdílených kol nevylučují, že pokud bude zájem, bude možné i počet sdílených kol ve městě navýšit.

Čtěte také

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil rozhodnutí o výběru vítěze na stavbu dálničního úseku z Trutnova ke státní hranici. Jedenadvacet kilometrů dlouhý úsek, který se měl původně začít stavět už vloni, tak zatím stále zůstává s otazníkem. Antimonopolní úřad totiž rozhodl, že Ředitelství silnic a dálnic musí zrušit výsledky soutěže, ve které si pro stavbu vybralo polskou firmu Budimex.

Ředitelství silnic a dálnic si chce nejdříve rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže důkladně prostudovat a až potom rozhodne o dalším postupu. Jasné je, že se se původní vítěz - společnosti Budimex - zúčastní soutěže znovu, a za podanou nabídkou si dál stojí. Firma mimochodem také čeká na detailní odůvodnění rozhodnutí Antimonopolního úřadu.

Čtěte také

Hokejový klub Mountfield HK zakončil ročník 2023/24 na osmé příčce, už nyní je v plném proudu příprava na novou sezonu. V té bude moci východočeský celek počítat i s čtveřicí útočníků: Na nových smlouvách se v Hradci Králové dohodli Matěj Chalupa a odchovanci Petr Moravec, Radovan Pavlík a Martin Štohanzl. Na východě Čech však nebude pokračovat hned 12 hokejistů.

Generální manažer klubu Aleš Kmoníček oznámil také konkrétní jména hráčů, kteří už barvy východočeského celku v dalším ročníku hájit nebudou. S Alešem Kmoníčkem hovořil reportér Tomáš Borovec.

autor: baj
Spustit audio

Související